Instagram Reels Sjablonen

Drie redenen waarom jij het nieuwe social medium Threads wil gebruiken

Het kwam in de zomer al uit in de Verenigde Staten, maar nu ook in Nederland: Threads. Het is Instagrams alternatief op Twitter/X en het doet het tot dusver niet heel onverdienstelijk. Wil jij je ook aansluiten op het platform, maar twijfel je nog? We geven je drie redenen om Threads ook te gaan gebruiken.

1. Instagram-integratie

Hoewel het in eerste instantie ook een nadeel is dat je op Threads moest inloggen met je Instagram-account, is het ook een voordeel. Bovendien is het nadeel er inmiddels uitgehaald: het betekende namelijk dat wanneer je je Threads-account wilde verwijderen, je ook je hele Instagram-account kwijt was. Dat heeft Instagram teruggedraaid. Ook kun je nu buiten Instagram om ook de app bekijken zonder een account. Maar die Instagram-integratie is zo gek nog niet. Het maakt het makkelijker om dingen te vinden die je al volgde en vooral om in te loggen, zodat je niet weer een nieuw wachtwoord aan hoeft te maken. Ook kun je gemakkelijk updates van je Instagram-story of feed in Threads posten.

2. Het discussieert lekkerder

Op Instagram draait alles om beeld en op Threads gaat om de inhoud. Heel fijn, want je kunt zo veel beter een discussie aangaan dan in bijvoorbeeld die Instagram-reacties. Discussies (draadjes) zoals je die kent van Twitter, maar dan over het algemeen minder over politiek en oorlogen (al is dat wel een optie als je wil), en meer persoonlijk. Dat maakt Threads ook extra spannend, want omdat het een hybride is tussen Insta en X loop je wel het risico dat het allemaal wat persoonlijker voelt. Het is dus zeker een voordeel dat Threads discussies beter weergeeft dan Instagram, maar er zit dus wel een kanttekening aan. 

3. Hechte vrienden

Threads heeft een mogelijkheid die ‘Close Friends’ heet en waarin je hechte vrienden kunt toevoegen om updates te delen die alleen voor hun ogen bestemd zijn. Dat scheelt weer een professionele houding wanneer je bijvoorbeeld ook collega’s op het platform hebt. Het is je eigen kleine gebiedje binnen Threads, waarin je alleen met vertrouwde mensen zit en dat is een fijn gevoel. 

Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen of je er echt nog een social medium bij wil of niet, maar zeker nu Twitter/X enorm veel veranderingen heeft doorgemaakt, verwachten we dat er toch wel wat mensen de overstap maken. Net zoals dat is gebeurd naar Bluesky en Mastodon. Het voordeel is dat je Threads dus alvast even kunt bekijken zonder account, wat betekent dat je de kat even uit de boom kunt kijken.

Veel plezier!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.