Netflix

3 irritante dingen aan onze favoriete apps die niet zouden moeten bestaan

WhatsApp komt binnenkort met een app voor iPad. Que? Ja, wij dachten ook dat dat er wel al zou zijn, maar blijkbaar niet. Vreemd. Zo zijn er wel meer dingen binnen tech waarvan we niet begrijpen dat het er niet is. Dit zijn drie voorbeelden van kleine tech-irritaties die wat ons betreft best makkelijk opgelost zouden moeten kunnen worden.

Voor de duidelijkheid: we vertellen dit natuurlijk uit liefde voor tech. We willen graag dat het slaagt, dat het zo gebruiksvriendelijk mogelijk is en die irritaties merk je toch vooral omdat je het veel gebruikt. Netflix, Google Drive en Google Maps bijvoorbeeld. En daar hebben we nog wel wat kleine puntjes voor. 

Netflix

Als je een abonnement op de bioscoop hebt, dan heb je waarschijnlijk veel films die op Netflix staan al gezien. Je kunt dat echter niet aan Netflix vertellen. Waarom is er nog steeds geen mogelijkheid om te zeggen: nee, Netflix, ik hoef niet meer te zien? Je kunt iets wel een duimpje omlaag geven, maar dan lijkt het net alsof je de content niet wil zien omdat je het te slecht vindt. Netflix zou zoveel fijner en opgeruimder zijn als je de mogelijkheid krijgt om ‘nee’ te zeggen. Of gewoon: ‘al gezien’, dat zou al helpen in het overzicht houden.

Google Drive

De connectie tussen je telefoon en Google Drive is niet altijd ideaal. Zeker als je in een keer veel foto’s wil uploaden, dan willen er nog wel eens synchronisatieproblemen optreden. Even checken of alle foto’s wel overgezet zijn is nagenoeg onmogelijk, omdat Google Drive niet aangeeft hoeveel documenten er in een mapje zitten. Toch jammer. Het zou een heleboel gedoe schelen als er gewoon ergens een tellertje was.

Google Maps

Hoezo denkt Google Maps te weten hoe snel wij lopen? Wat als iemand in een rolstoel zit, of met een kind loopt? Het is vreemd dat Google Maps denkt te weten hoe snel mensen lopen. Soms wordt wel eens gezegd dat het per land wel iets verschilt, dat het dus in landen waar mensen langere benen hebben of over het algemeen sneller lopen net even anders is afgesteld, maar we hebben nooit begrepen waar Google Maps dat wandelen nu helemaal op toepast. Waarom kun je niet drie loopsnelheden kiezen, zodat je je niet rot hoeft te voelen als je langzamer loopt?

Zijn er nog dingen die jij graag anders zou willen zien aan deze apps? Of misschien heb jij kleine tech-ergernissen met andere apps of tech? Laat het achter in de reacties. En nu maar hopen dat de makers het ook lezen…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.