detox-tekst-op-ronde-blauwe-plaat

3 dingen die je helpen bij een social media-detox

Merk jij dat je soms wel een uur per dag op TiKTok zit en vind je dat eigenlijk zonde van je tijd? Of zit je steeds je ex te bekoekeloeren op Facebook en wil je die persoon helemaal niet zijn? Hoewel social media ons veel kan brengen, kan het ons ook veel kosten. Helemaal niet gek dus om eens een social media-detox te doen. Even niet meer die extra prikkels de hele tijd. En daarvoor hoef je echt niet rigoureus je accounts te sluiten.

Cold turkey gaan kun je doen als dat bij je past, maar er zijn ook andere manieren om je te helpen detoxen. Ben je iemand die voor het slapengaan nog ‘even’ gaat scrollen en dan spontaan een uur te laat gaat slapen? Zet gewoon een wekker voor tien minuten zodra je gaat liggen en je weet dat het tijd is om te gaan slapen als de wekker gaat (is het eens andersom!). Er zijn ook apps die je kunnen helpen om helemaal niet op social media te gaan wanneer ze aanstaan, waaronder AppBlock.

https://twitter.com/Wealth_Pill/status/1608450235612925952

Social media-detox

Wil je niet zozeer minder tijd besteden op social media, maar je gewoon beter voelen over scrollen? Natuurlijk hangt het er helemaal vanaf welke onderwerpen je veel bekijkt. Maar ook wie je volgt: soms volg je mensen alleen maar omdat je toch een beetje jaloers bent op hun leven, of omdat je iemand uit hun kringen ‘in de gaten’ wil houden. Je kunt dat wel doen, maar voel je je daar echt beter door? Als je zorgt dat je eens door je volgers en mensen die je volgt heengaat en verwijdert van wie je geen positieve energie krijgt, dan wordt social media gebruiken waarschijnlijk een stuk positiever voor je.

Tot slot is een andere goede manier om wat minder met social media bezig te zijn eens wat vaker de telefoon te pakken. Een ultieme social media-detox! Het is heel makkelijk om op social media iedereens leven in de gaten te houden en af en toe eens wat likes te geven of in de DM’s te sliden, maar is het niet veel leuker om mensen eens wat vaker in het echt te spreken? Op die manier kun je even goed bijpraten en krijg je iemands energie wat meer mee, waardoor je je daarna waarschijnlijk beter voelt dan wanneer je alleen maar twee keer hebt getikt op een vierkant plaatje.

Kijk ook even op internet rond en zoek naar social media-detox, want er zijn talloze manieren om social media niet langer de boventoon, of tenminste een belangrijke toon, te laten zijn in je dag. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.