GTA Online

Zo begin ook jij met het spelen van GTA Online

Wil je Grand Theft Auto Online proberen, maar weet je niet precies wat je moet doen? Geen zorgen, want TechGirl Milly legt je uit hoe GTA Online werkt en hoe je het beste met deze game kunt beginnen.

Wat is GTA Online eigenlijk?

GTA Online is een massively multiplayer online game ontwikkeld door Rockstar North en uitgegeven door Rockstar Games. De game is uitgebracht op 1 oktober 2013 en wordt gebundeld met Grand Theft Auto V. Er worden regelmatig updates doorgevoerd in het spel. GTA online is beschikbaar op de Xbox One, PS4 , Xbox 360 en PS3 en ook op de PC. Let wel even op, want soms heb je live-abonnementen nodig om toegang te krijgen tot de online game.

Met GTA Online kunnen maximaal 30 spelers in elke sessie spelen (let weer goed op: dit zijn er slechts 16 op PS3 en Xbox 360). Deze spelers kunnen met elkaar communiceren via voicechat en kunnen zelfs berichten verzenden via hun mobiele telefoon.

Het begin

In het begin is er de mogelijkheid om een ​​tutorial te doen. Die zal je helpen om je eerste geld te verdienen en om meer te leren over de GTA online-wereld. Je wordt eerst op het vliegveld opgehaald door je bekende vriend Lamar (uit singleplayer modus van GTA V) en wordt eerst door hem begeleid door de stad. Daar zal hij je naar een voertuig brengen dat je naar je eerste missie brengt in online modus. Maar als je meteen aan de slag wilt in GTA Online en Los Santos zelf wilt ontdekken, dan kun je de tutorial overslaan en beginnen met het ontwerpen en creëren van je persoonlijke personage.

Tips om aan de slag te gaan

Er zijn veel manieren om een gesprek te voeren in GTA Online. Zo kun je kledingwinkels bezoeken, naar de kapper gaan voor een nieuwe look, winkels bezoeken voor nieuwe wapens en natuurlijk elke dag het casino bezoeken voor de dagelijkse draai aan het rad van fortuin. Over het algemeen bevat de game veel role playing-elementen, zoals de verdere ontwikkeling van je personage. Het uithoudingsvermogen kan bijvoorbeeld worden verbeterd door veel te sporten en de rijvaardigheid kan worden verbeterd door veel te rijden met zo min mogelijk ongevallen.

Ontdek de GTA-wereld

Het is leuk dat je met iedereen spelen kan. Je kan zelf andere spelers uitnodigen of uitgenodigd worden, maar wil je liever solo spelen, dan kun je in het menu van GTA Online ‘invite only’ aanzetten.

Tijdens het verkennen van de stad kom je al snel andere spelers tegen met wie je kunt communiceren. Maar soms zijn er ook vervelende spelers die je niet in alle rust de wereld laten verkennen of missies laten doen. Hier zijn echter meerdere oplossingen voor. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om premies op andere spelers te zetten en ze eruit te laten zien als een doelwit. Maar mocht dat ook niet helpen, dan is er een zogenaamde passieve modus, die ervoor zorgt dat je door deze irritante speler als een spook op de kaart te zien bent, zodat hij je niets kan doen.

Word snel miljonair

Om verder te komen in het spel, heb je natuurlijk genoeg geld nodig om het nieuwste onroerend goed, voertuigen, wapens, kleding en meer te kunnen kopen. De beste manier om geld te winnen is door middel van missies, overvallen, races, evenementen en deathmatches. Er zijn bepaalde missies waarmee je meer geld kunt verdienen dan met andere missies. De dagelijkse uitdagingen die je in het snelmenu kunt vinden zijn ook een goede manier om geld te verdienen en duren meestal niet langer dan 30 minuten. Bovendien geven al deze functies je een bepaald aantal reputatiepunten (RP), die je helpen een level omhoog te gaan. De beste manier om snel aan geld te komen is door een Kosatka te kopen. De Kosatka is een zwaarbewapende onderzeeër die je de mogelijkheid geeft om een ​​bepaalde overval, de Cayo Perico-overval, voor te bereiden en uit te voeren. De overval op Cayo Perico is een overval waarbij een drugsbaron wordt beroofd op zijn streng bewaakte privé-eiland. Deze overval is uitdagend maar levert ook veel geld op als je de juiste buit meeneemt. In totaal kun je met deze overval tot $ 4.570.600 verdienen.

Nuttig onroerend goed

Naast prachtige villa’s en appartementen zijn er andere soorten eigendommen die via internet kunnen worden gekocht in GTA Online. Als je bijvoorbeeld wat extra geld wilt verdienen, zou een nachtclub een goede investering zijn. De dagelijkse inkomsten worden bewaard in de kluis van de nachtclub en je kunt deze op elk moment bezoeken. Een bunker zou een andere optie zijn om geld te verdienen. Je kunt onderzoek doen en allerlei soorten handel doen in de bunker en goederen opslaan (drugs, vals geld, etc.). Ook zijn er clubhuizen voor je MC (motorclub), een hangar voor je vliegtuigen en helikopters, kantoren, namaakprinters, speelzalen en meer…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.