Business vrouw achter bureau

WhatsApp Business, ook handig voor persoonlijk gebruik

Alweer een paar jaar geleden bracht Facebook WhatsApp Business uit: een zakelijke versie van de populaire chat-app speciaal voor kleine bedrijven om te communiceren met klanten. Ook voor professionals en werknemers zonder eigen bedrijf bevat WhatsApp Business handige features. In dit artikel leggen we aan de hand van de meest handige features uit waarom ook jij WhatsApp Business kan overwegen.

Automatisch antwoord als Out of Office

Deze functie kennen we natuurlijk van onze e-mailprogramma’s. Automatische antwoorden worden vooral gebruikt om de verzender te laten weten dat je er even niet bent, wanneer je weer terug bent en wie ze in de tussentijd kunnen bereiken. Dit is voor iedereen – of je nou ondernemer of werknemer bent – onmisbaar gebleken in e-mail en ik ben zelf ontzettend blij met deze functie in WhatsApp. Klanten en collega’s communiceren steeds vaker via WhatsApp in plaats van e-mail als ze even snel iets willen vragen of delen en met deze functie stel ik voor iedere vakantie een Out of Office-bericht in. Wel zo professioneel dat ze toch iets van je horen en weten waar ze aan toe zijn, maar ook voor jou een zorg minder tijdens je welverdiende vakantie.

Contacten groeperen

Je kunt je contacten of chats ordenen met labels. Zo heb ik mijn chats gelabeld als ‘klant 1:1’, ‘klanten groepsgesprek’, ‘collega’s’ en ‘privé’ . Vervolgens kun je je chats doorzoeken op basis van die labels. Je doet dit door in het venster waar je alle chats onder elkaar hebt staan naar beneden te swipen tot er een extra menu tevoorschijn komt – bij de gewone WhatsApp krijg je zo toegang tot ‘Gearchiveerde chats’, bij WhatsApp Business zie je hier ook een knop ‘labels’.

Vooringestelde snelle antwoorden

Met de functie ‘Snelle antwoorden’ kun je een lijst van standaard antwoorden aanmaken met een snelkoppeling. Handig als je bijvoorbeeld in een meeting zit of aan het reizen bent en niet direct wil of kan antwoorden, of misschien wil je iemand wel doorverwijzen naar een collega. Je kan zoveel snelle antwoorden maken als je wil. Als je ze wil gebruiken, typ je in een chatgesprek / (schuine streep) en selecteer je gemakkelijk het antwoord dat je wil sturen.

MobileMobile

Dit zijn de functies van Whatsapp Business die ik ontzettend handig vind. Er zijn nog veel meer functies beschikbaar, maar die zijn vooral interessant voor bedrijven. Je leest er meer over op de website van WhatsApp, hier vind je ook waar je de app kunt downloaden. Verder zijn alle functie hetzelfde als in de ‘gewone WhatsApp’, dus je mist niks!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.