wearables

Wearables – top of flop?

Wearables

Volgens mij bestaat draagbare technologie al langer dan vandaag, maar sinds er smart voor horloge of bril staat worden ze enorm gehyped. Je kunt geen webshop of folder openen of een winkel in lopen en daar staan ze prominent uitgestald als ‘musthave’. Begrijp me niet verkeerd, was ik nog acht jaar dan was ik meteen om, want o wat wilde ik graag dat horloge van Penny uit Inspector Gadget. Maar nu de slimme horloges, brillen en sieraden met tal van toepassingen daadwerkelijk te koop zijn, koop ik ze gek genoeg niet. Het jaar 2014 werd door allerlei ‘kenners’ uitgeroepen tot jaar van de wearable. Het is inmiddels 2015 en ik vraag me af of ik iets gemist heb. Zijn die wearables helemaal top of toch (voorlopig nog) een flop?

Smartphone

Oké, toegegeven, ergens in de la ligt nog wel een wat ouder fitnesshorloge met hartslagmonitor, maar na een aantal keren gebruiken besloot ik toch dat het een irritant ding was. Ik vergat ‘m vaak in mijn sporttas te doen, hij was niet echt gebruiksvriendelijk en had ik ‘m een keer bij me, dan was de batterij bijna op. In diezelfde la ligt inmiddels ook al enige tijd mijn MP3 speler, want sinds de komst van mijn smartphone is die ook overbodig geworden. Nu ben ik behoorlijk praktisch ingesteld en ben ik ook niet zo van de impulsaankopen, dus waarom zou ik wederom een horloge of bril aanschaffen als ik ook al die smartphone heb, die tal van toepassingen heeft. Gaan de nieuwe gadgets mijn leven echt zoveel beter maken of komen die ook al gauw in de la te liggen? Een beetje zonde, want goedkoop zijn ze zeker niet.

E-fashion

Doe mij dan maar veel liever een accessoire zoals een stijlvolle tas met ingebouwde powerbank om mijn mobieltje of tablet mee op te laden. Dan sla je meteen twee vliegen in één klap. Je hebt er én een mooie tas bij én je kunt er onderweg je gadgets mee opladen. Want als er iets verbeterd kan worden aan mijn favoriete gadget, dan is het wel de batterijduur. Zo’n tas lijkt me super praktisch ook, want die vergeet je niet zo snel. En dit soort techniek verwerken in kleding lijkt me ook te gek en handig, mits draagbaar natuurlijk. Zo zag ik laatst een shirt van Pauline van Dongen, het Solar Shirt, dat komt al aardig in de buurt van wat draagbaar lijkt. Of renkleding waarbij LED-verlichting verwerkt zit in jasjes en schoenen, zoals Puma’s Nightcat. Hier kun je het batterijtje van de verlichting via USB opladen zodra nodig.

Wearable smearable

Het is maar een mening natuurlijk, maar ik heb het idee dat zolang een wearable niets nieuws toevoegt aan wat de smartphone inclusief apps al kan, de wearable weinig kans van slagen heeft. Ook moet een wearable voor dagelijks gebruik er goed uitzien en daar gaan de ontwerpers een harde dobber aan hebben. Want hoe smaakgevoelig is ‘er goed uitzien’ wel niet. Het probleem is ook dat er inmiddels zo bizar veel wearables zijn en ze kunnen allemaal een beetje, terwijl je smartphone met diverse apps, voor navigatie en fitness bijvoorbeeld, nagenoeg niets extra’s hoeft te kosten. Voor mij voorlopig dus geen nieuwe wearable tenzij ze echt iets toevoegen aan het gebruik van mijn smartphone of mijn sportend bestaan. Ik stem dus voorlopig nog niet op top maar op flop. Ben benieuwd hoe jullie erover denken!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Boukje de Gooijer
Boukje de Gooijer gaat voor perfectie!

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten