Iemand neemt een TikTok video op met confetti

#DrTechGirl: Wat is TikTok en moet ik er ook op gaan?

Move over Snapchat en misschien ook wel Instagram, there’s a new kid in town. En het heet: TikTok. Deze nieuwe video-app is booming, vooral onder kinderen en jongeren maar ook volwassenen maken steeds vaker een TikTok-account aan. Maar wat is TikTok, wat kun je ermee en bovenal: moet je zelf ook een account willen? #DrTechGirl dook in dit populaire socialmediakanaal en zocht het voor je uit.

Wat is TikTok?

TikTok is volgens de beschrijving op hun eigen websitethe destination for short-form mobile videos“. En daar zit meteen de kracht van de app: video’s hebben een lengte van maximaal 15 tot 60 seconden. That’s it. In die maximaal 15 tot 60 seconden kun je volledig je creativiteit kwijt. Gebruikers maken video’s met onder andere challenges, imitaties, tips, dansjes (héél veel dansjes) of gebruiken de app als een andere creatieve, humoristische manier van uiten (bijvoorbeeld door een grappige video van hun huisdier te plaatsen). De millennials onder ons zullen in TikTok een vleugje van het geliefde maar gestorven Vine herkennen. Ook een vergelijking met Dubsmash (waarbij je kon playbacken op liedjes of andere audiofragmenten) is snel gelegd.

Wil ik een TikTok-account?

Er is maar één persoon die de vraag of je een account wilt kan beantwoorden, en dat ben jij. Dat is een lullig antwoord, maar wel de waarheid. Gelukkig staat de hele maand oktober op TechGirl.nl in het teken van deze app, dus blijf vooral lekker rondhangen en lees alles over de nieuwe video-app. Of maak gewoon een account aan. TikTok is gratis, je hebt er alleen je telefoonnummer, e-mailadres of Facebook voor nodig. Maar wees gewaarschuwd: je bent zo een paar uur kwijt als je eenmaal begint.

MobileMobile

Heb jij een vraag voor Dr TechGirl? Stel hem via de hashtag #DrTechGirl, in de reacties onder dit artikel of stuur ons een DM op Instagram. Tot volgende week!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.