Google Home Mini

Wat is het verschil tussen Google Home en Google Home Mini?

Het is zover, Google Home is eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Het was geen heel onverwachte keuze van Google: de Assistant is sinds een paar maanden ook in het Nederlands beschikbaar. Nu kun je daar natuurlijk gebruik van maken met je telefoon, maar met een slimme speaker is net even leuker. Maar, wat is het verschil tussen de twee varianten Google Home en Home Mini?

Over het verschil tussen de twee speakers kan ik heel kort zijn: de witte Google Home ziet er wat groter en imposanter uit. Bovendien zitten er ook knoppen op, waardoor het wat meer een computer lijkt in vergelijking met Google Home Mini, dat echt een veredelde speaker is. Google Home Mini is qua uiterlijk aanzienlijk kleiner, ronder en gekleurder: hij is zelfs in het roestoranje verkrijgbaar.

OK Google

Beide apparaten werken hetzelfde: je roept OK Google en de Assistant luistert naar wat je zegt. De kunstmatige intelligentie doet vervolgens zijn werk en graaft in de enorme databases van Google naar je antwoord. Je kunt allebei de apparaten linken met bijvoorbeeld Google Chromecast, zodat je de Assistant kunt vragen Bruno Mars op te zetten, waarna hij dat niet per se over de speaker doet, maar bijvoorbeeld op de televisie een YouTube-video van de artiest laat zien via Chromecast.

MobileMobile

Het grootste verschil tussen deze twee apparaten is het design en het geluid. Google Home klinkt soms wat dof, maar het geluid is over het algemeen harder en beter dan dat van Google Home Mini. Veel mensen gebruiken een Google Home in hun keuken of woonkamer en hebben dan bijvoorbeeld in de slaapkamer een Google Home Mini. Google Home Mini luistert wel iets minder goed, wat wil zeggen dat hij iets meer last heeft van omgevingsgeluid.

Weinig verschil

Verder is er eigenlijk weinig verschil, behalve dan de prijs. Google Home kost je 149 euro, terwijl de de Google Home Mini al voor 59 euro hebt. Ik raad je wel aan nog even te wachten met de aanschaf van deze speakers, want Black Friday zit er weer aan te komen… Wie weet biedt dat nog een leuke kaskraker 😉

Het maakt niet uit in welk land je het koopt: je kunt alsnog Google Assistant in het Nederlands gebruiken. Let wel even op de stekker. Google Home Mini maakt gebruik van USB, maar Google Home heeft echt een adapter die in het stopcontact gaat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten