Wat is er nieuw aan de Fossil Gen 5?

In juni dit jaar reviewde ik de Fossil Sport Smartwatch. Dit was de sportvariant van de Gen 4 editie. Op de IFA werd echter het volgende model gepresenteerd: de Fossil Gen 5. Maar wat is er nieuw aan deze smartwatch ten opzichte van de vorige generatie?

Bellen met de Fossil Gen 5

De grootste innovatie aan de Fossil Gen 5 is dat hij een ingebouwde speaker heeft. Hierdoor is het mogelijk om gesprekken rechtstreeks via je smartwatch te voeren. Op dit moment is dat alleen mogelijk voor Android-gebruikers, maar dit najaar wordt de functie ook beschikbaar voor iOS-gebruikers.

De speaker kan niet alleen gebruikt worden om mee te bellen, je kan nu ook Google Assistant vragen stellen. De antwoorden komen dan via je pols zo weer terug. Met deze opties zorgt Fossil dat hun smartwatch eindelijk zo ongeveer alles kan wat de Apple Watch al kon. Bellen en praten tegen je smartwatch is wel een ontzettend handige functie, aangezien je dan handsfree dingen kunt doen zonder je telefoon te gebruiken.

Batterijbesparende standen

Naast dat de accu van de Fossil Gen 5 zo’n 24 uur zou meegaan, zijn er ook verschillende batterijbesparende standen in de software gestopt. Zo is er de ‘Extended Battery Mode’, welke ervoor zorgt dat je smartwatch zelfs een paar dagen mee kan. Ook is er de ‘Custom Mode’ waarmee je zelf kan bepalen welke functionaliteiten je wil opofferen voor een langere batterijduur. Daarnaast is er een time-only mode, die alleen nog maar de tijd laat zien voor een zo lang mogelijke batterijduur. Deze laatste modus is wel handig als je het horloge nog voor de tijd wil gebruiken, maar hij bijna leeg is. Het laat je echter wel een beetje afvragen waarom je nog een smartwatch omhebt als je toch alleen maar de tijd kan zien…

MobileMobile

Bij de Fossil Gen 4 merkte ik dat ik soms het einde van de dag net niet haalde met een volledig opgeladen batterij. De Fossil Gen 5 is in dat opzicht echt ontzettend vooruit gegaan. Ik hou nu met gemak een hele dag vol en als ik zou willen kan ik de volgende dag ook nog door de verschillende batterijbesparende standen. Echter laad ik toch elke nacht m’n smartwatch op, maar het is fijn om te weten dat het geen ramp is als je dat een keer vergeet.

Cardiogram-App

Een andere nieuwe functionaliteit van de Fossil Gen 5 is dat de hartslagmeter je data direct doorstuurt naar de cardiogram-app. Deze is, naast de Spotify app, voorgeïnstalleerd op de Smartwatch.

Qua uiterlijk en in gebruik is de Gen 5 weinig veranderd ten opzichte van de Gen 4. Het is nog steeds een erg strak horloge en verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilvergrijs en roségoud met verschillende soorten en kleuren bandjes. Wel is hij iets sneller, aangezien je binnenin de Snapdragon Wear 3100 met 1GB aan RAM-geheugen. Dit merk je ook wel aan het gebruik, want hij reageert razendsnel. Ook zit er 8 GB aan opslag op.

De Fossil Gen 5 is overal in Nederland en online te koop en kost net zoals z’n voorgangers €299.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten