Wat is e-mail hosting en hoe regel je dat

Wat is e-mail hosting en hoe regel je dat?

Als je bij een hostingbedrijf naar de verschillende mogelijkheden kijkt, zie je vaak dat er tal van opties zijn. Zo is cPanel bijvoorbeeld een paneel waarmee het beheer van je hostingpakket of server een stuk makkelijker gaat. Het kan ook zijn dat je alleen e-mail hosting nodig hebt. Wat is dat eigenlijk? Ben je benieuwd of deze vorm van hosting op jouw wensen aansluit en hoe je dit regelt? Lees dan verder!

Wat is e-mail hosting?

Kies je voor e-mail hosting, dan krijg je alleen een custom mailadres. Er is dus geen sprake van de hosting van bijvoorbeeld een website. Toch kan dit een effectieve manier zijn om indruk te maken op klanten. Het komt een stuk professioneler over dan wanneer je klanten met je gratis e-mailadres benadert. E-mail hosting is dus helemaal geen slecht idee. Een custom mailadres eindigt op je eigen domeinnaam.

E-mail hosting kent tal van voordelen

Het is goed om te weten dat e-mail hosting tal van voordelen kent. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zeer belangrijk dat je inbox goed beschermd is tegen spam. Dat is iets wat de gemiddelde hostingpartij goed geregeld heeft. Daarnaast heb je vaak veel opslagruimte als je voor e-mail hosting kiest. Bovendien kun je doorgaans meerdere mailadressen creëren, waardoor verschillende werknemers binnen je bedrijf een eigen mail hebben.

E-mail hosting is zeer goedkoop vergeleken met andere vormen van hosting. Er is namelijk sprake van veel minder dataverkeer en voor een hostingpartij is e-mail hosting dus een kleine moeite. Voor jou als klant biedt het echter wel een hoop voordelen.

Hoe werkt het?

Email hosting is helemaal geen gek idee, maar hoe regel je het nu precies? Het is goed om te weten dat je hier zelf vrij weinig voor hoeft te doen. Het enige wat je moet doen is een betrouwbare hostingpartij benaderen. Er zit vaak vrij veel verschil tussen diverse hostingpartijen. Belangrijk is om niet alleen naar de tarieven te kijken, maar ook naar de kwaliteit. De kwaliteit van een hostingpartij kun je bijvoorbeeld beoordelen door recensies te lezen. Ga daarbij nooit op de informatie in een recensie af, maar lees meerdere recensies door om een goed beeld te vormen. Heb je eenmaal een hostingpartij gekozen, dan zorgen de specialisten van dit bedrijf ervoor dat je een eigen email krijgt.

Het configureren van je mailbox

Het is zeer belangrijk om je mailbox goed te configureren. Wanneer je dat niet doet, ontvang je namelijk ook geen mail. Hoe je jouw mailbox moet configureren is iets wat je vrijwel altijd terugvindt op de website van je hostingpartij. Wanneer je hier zelf niet in slaagt, kun je ook contact opnemen met je hostingpartij. Een hostingpartij met een goede service zal je zeker door de juiste stappen heen kunnen lopen. Zodra je één keer je mailbox hebt ingesteld, merk je dat dit een fluitje van een cent is. In het vervolg zal dit dan ook een stuk makkelijker zijn.

MobileMobile

Dit artikel is samen met transip.nl tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.