Wat is Amazon Prime en is het de moeite waard?

Amazon, wie kent het niet? Het grootste e-commercebedrijf ter wereld. Maar wat is Amazon Prime? De slogan is “ het beste van shopping en entertainment!”. Hmm, klinkt niet slecht, toch? TechGirl Milly heeft al twee jaar een Amazon Prime-abonnement en vertelt je graag alles wat je moet weten over het Amazon-abonnement.

Het is moeilijk voor te stellen dat er internetgebruikers zijn die nog nooit van Amazon hebben gehoord, maar toch leggen we het voor de zekerheid even uit. Amazon is opgericht in 1994 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste e-commercebedrijf in de wereld. In de beginjaren verkocht Amazon online alleen maar boeken, maar vandaag de dag is het aanbod enorm uitgebreid. Vandaag de dag bevindt zich in het assortiment  naast boeken, cd’s en films ook electronica en huishoudelijke artikelen, sportartikelen, cosmetica, kleding en zelfs verse etenswaren. Je kunt je eigenlijk beter afvragen wat je níét kunt kopen op Amazon.

Amazon biedt echter ook haar eigen producten aan, zoals de Kindle e-reader en de reeks van Fire tablets die erg populair zijn bij jonge kinderen. In de VS opereert het bedrijf vanuit Seattle, maar in Europa heeft het o.a. vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland. Sinds maart van dit jaar kan Nederland aan dat rijtje toegevoegd worden en is amazon.nl in de lucht. Maar er zijn niet alleen fysieke producten via Amazon.nl te bestellen. Amazon heeft ook een abonnementsdienst: Amazon Prime.

Wat is Amazon Prime?

Prime is een abonneedienst van Amazon die sinds 2005 al bestaat. Het is een abonnement voor klanten van Amazon waarmee je extra voordeel heb. Zo profiteer je van gratis verzendkosten en heb je onbeperkt toegang tot exclusieve tv-series en films via Amazon Prime Video.

Voordelen van Amazon Prime

1. Onbeperkt gratis en snel bezorging

Gratis en snelle bezorging van miljoenen producten naar Nederland en België zonder minimum bestelbedrag. Miljoenen producten worden de volgende dag bezorgd en in geselecteerde gebieden zelfs dezelfde dag. Lekker, toch? Maar let op: de snelle bezorging en gratis levering geldt enkel voor de zogenaamde Prime-artikelen. Die artikelen herken je aan het Prime-logo.

MobileMobile

2. Voordelen voor gamers

Prime-leden profiteren van een maandelijkse selectie gratis games, gratis ingame-content en een Twitch channel abonnement. Met Twitch Prime kan je streams bekijken zonder reclame, gratis abonneren op kanalen en ontvang je korting op de aanschaf van games die worden verkocht op Amazon.

3. Beveiligde, onbeperkt opslag van foto’s

Nog een voordeel van Amazon Prime is dat je onbeperkte opslag van foto’s krijgt, die je kunt delen met anderen. Amazon heeft een gratis app om je foto’s op al je apparaten te bekijken. Je krijgt daarnaast als Prime-lid standaard 5 GB gratis video-opslag én je kunt de onbeperkte opslagruimte delen met maximaal 5 personen.

4. Onbeperkt video’s kijken met Prime Video

Last but not least: Amazon Prime Video. Als Prime-lid stream je gratis populaire films en tv-series via je tv, tablet, smartphone of via de browser. Je kunt de films en series online of offline bekijken. Ook heb je toegang tot “Amazon Originals”: tv-series zoals The Grand Tour, Tom Clancy’s Jack Ryan, The Boys en Fleabag.

Wat kost Amazon Prime?

Een Amazon Prime-abonnement kost € 2,99 per maand. Opzeggen kan wanneer je wilt.

Is het de moeite waard?

Ik heb sinds januari 2018 een Prime jaarabonnement op Amazon.de omdat ik de jaren daarvoor veelvuldig boeken, cds en dvd’s via Amazon had gekocht en ik alleen al vanwege die reden de kosten van mijn jaarabonnement terugverdiend had met de gratis verzendkosten. Daarnaast leek mij het serie- en filmaanbod van Amazon wel interessant als aanvulling op mijn Netflix-abonnement. Maar na bijna 2,5  jaar moet ik wel tot de conclusie komen dat de door Amazon zelf zo geprezen exclusieve series en films mij in vergelijking tot Netflix wel erg doet tegenvallen. Netflix heeft gewoon een veel sterker aanbod aan kwaliteitsseries en films. Helaas vind ik ook dat Amazon haar aanbod niet echt vaak updatet. Ik heb al een paar keer overwogen om mijn jaarabonnement op te zeggen, maar de voordelen van gratis verzenden, de gegarandeerde levering binnen 1 werkdag, de lage kosten en de misschien ijdele hoop op een beter serie- en filmaanbod heeft mij tot nu toe toch doen besluiten om dat niet te doen. Dus ja, Amazon Prime is voor mij toch de moeite waard!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.