Sinds ik een dieetprogramma volg, is gezond eten steeds belangrijker geworden. Alle chocolade laten staan en nadenken hoe ik mijn leven gezonder kan maken. Drop schijnt daarbij te kunnen helpen. Ik bedoel niet het zwarte goud waarvan je er onmogelijk een kunt eten, maar meteen voor de hele zak gaat: ik bedoel Drop, de keukenweegschaal. De slimme keukenweegschaal.

Drop komt met een app die je helpt met gezonde recepten en kooktips. Hij kijkt als het ware met je mee, terwijl jij granaatappelpitjes in een kom gooit. Bovendien legt hij alles stap voor stap uit, zodat je zelfs met twee linkerhanden nog een Jamie Oliver-waardig bord kunt maken.

Draadloos

Een groot voordeel is dat de weegschaal geen kabel heeft. Als ik mijn vinger langs het snoer van mijn mixer haal, dan komt daar een hele bak browniepoeder vanaf, voor zover mijn vinger niet blijft hangen op oude klodders pannenkoekmix. Die kabel wordt immers niet in de vaatwasser gedaan en de mix-gereedschappen wel.

Bovendien schijnt de weegschaal maar liefst een jaar mee te gaan bij normaal gebruik. Maar wat nog het allerbeste is, is dat het een slimme weegschaal is: heb je net niet genoeg van een bepaald ingrediënt, dan houdt hij daar rekening mee met de andere ingrediënten. Of hij vertelt je welk alternatief je kunt gebruiken. En wil je maar uit één kom koken; dan kan dat gewoon, want daar heeft hij speciale recepten voor.

Je iPad met recepten komt niet onder de vettigheid te zitten, dankzij de knop aan de voorkant waarmee je je app bestuurt. Handig! Het apparaat kost 80 euro en is te koop bij online winkels als Amazon, of bij Harrods in Londen.

Zijn er nadelen aan Drop? Uiteraard, maar die moeten we nog testen. Wat in ieder geval wel een teleurstelling is, is dat de Drop Recipes app op dit moment alleen in de Apple App Store te vinden is en niet in Google Play.

Drop dus! Vind je dit te ver gaan, of is dit de toekomst van onze keuken?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.