Waarom smartphones steeds groter worden

Waarom worden smartphones steeds groter? Wat is de toegevoegde waarde van zo’n reusachtig scherm? In dit artikel leg ik het uit.

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel; waar we vroeger ‘alleen maar’ konden bellen, zijn de toepassingen nogal uitgebreid tegenwoordig. Je gebruikt je telefoon om te appen, te fotograferen en te surfen over het internet. Je scherm is niet alleen maar om naar te kijken, maar is jouw toetsenbord geworden.

Zo’n groot display is handig, omdat;

  1. je jouw smartphone beter bestuurt met een groter scherm (lees: meer oppervlakte om je vingers te plaatsen)
  2. je video’s wilt streamen van het internet, en het op zo’n groot beeldscherm beter oogt
  3. je beter kunt multitasken met zo’n scherm
  4. het sommige werkzaamheden van je laptop vervangt. Emailtjes sturen gaat nu lekker snel!
  5. het beter portable is dan een laptop. Minder zwaar en minder groot.

Niet voor niets maakt de ‘phablet’ zo’n sterke opkomst. Deze combinatie tussen smartphone en tablet zien we meer en meer in het straatbeeld voorbij komen. Je phablet biedt alles – geen adressenboekje, fototoestel of Nokia meer meezeulen – alles zit nu in één!

MobileMobile

Gister schreef ik trouwens een review over één van de allernieuwste phablets van dit moment – de Samsung Galaxy Note 4. Lees hier meer als je geïnteresseerd bent!

Bekijk op bol.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.