stylus pen in techgirl webshop

Waarom een stylus pen jouw nieuwe musthave is!

Even snel die aantekening maken bij een screenshot: het klinkt als een tiptop plan, maar dat is het vaak niet. Hoezo? Omdat je met je vingers geen verfijnde aantekeningen maakt op het touchscreen! Een stylus pen is daarvoor dé oplossing. Je maakt een krabbeltje en slaat ’t met hetzelfde gemak op. Óók met diezelfde stylus pen.

Wat is een stylus?

Een stylus is een gadget waarmee je het touchscreen kunt bedienen. Je gebruikt de stylus eigenlijk net als een pen, met als verschil dat je geen papier maar een beeldscherm als ondergrond gebruikt.

Is er verschil tussen stylus pennen?

Niet alle stylussen zien er hetzelfde uit: vormen en maten verschillen, als ook de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Wat vaak overeenkomt: de meeste stylussen hebben echt de vorm van een pen, zijn gemaakt van plastic of aluminium en ze bevatten minimaal één rubberen kant.

Sommige stylus pennen bieden een combinatie van touchscreen bediening met echt inkt schrijven. Deze inkt stylus pennen kunnen op papier schrijven en hebben een dikke rubberen dop om ‘grove’ touchscreen acties mee uit te voeren, zoals het sluiten van een pop-up.

Er zijn ook stylus pennen die niet voor papier geschikt zijn, maar die twee zijdes hebben om op het scherm te werken. De ene kant heeft dezelfde rubberen dop voor grove touchscreen acties, de andere kant is vaak een puntje waarmee in detail op het touchscreen kan worden gewerkt. Bij de aanschaf belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt dus!

Stylus pen voor iPad, tablets en smartphones

Het is niet per se zo dat elke stylus geschikt is voor elk touchscreen. Zo heeft Apple haar eigen Pencil uitgebracht, die met name interessant is om bij een iPad te gebruiken. Een fantastisch apparaat en een echte musthave voor creatievelingen die illustraties maken op hun Apple tablet. Bijkomend voordeel: de Pencil ‘kleeft’ aan de iPad dankzij het magnetisch systeem wat er in zit. Nadelen zijn er echter ook: de Pencil moet worden opgeladen, is behoorlijk prijzig én is alleen voor Apple te gebruiken. Zonde als je ook van andere besturingssystemen gebruik maakt.

Wat dan wel?

Bij TechGirl zijn we zo verslaafd geraakt aan het gebruik van een stylus pen, dat we besloten hebben hem op te nemen in het assortiment van de TechGirl Shop. We hebben er een aantal getest voor we dit exemplaar kozen voor de verkoop. De TechGirl stylus pen heeft een moderne, witte look en is gemaakt van een sterke aluminium body. De punt van de stylus beweegt mee op basis van de druk die erop uit wordt geoefend, en aan de achterkant vind je de grote rubberen dop voor de grove acties. Het ligt lekker in de hand, precies goed voor al die notities.

MobileMobile

Meer weten over dit product? Bekijk de stylus pen in de TechGirl Shop

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.