Webshop waarde

VPN gebruiken? Zo zet je een VPN op

Je hoort mensen het misschien wel eens zeggen als je ze vertelt over een probleem: “Maar dan gebruik je toch gewoon een VPN?” Een virtual private network dus. Het klinkt heel ingewikkeld, alsof je met routers aan de slag moet, maar tegenwoordig is het eigenlijk veel simpeler dan dat.

VPN’s zijn er om te zorgen dat jouw IP-adres een geheim blijft. Het IP-adres van je systeem is als het ware zoals je huisadres: het is een identificatiemiddel. Wil je niet laten zien dat je uit Nederland surft, omdat je bijvoorbeeld een product in een internationale winkel wil bekijken dat alleen in de Verenigde Staten wordt aangeboden, dan kan het helpen om op een VPN te gaan en je computer zich te laten voordoen als een uit Amerika surfende computer. Er zit ook encryptie op de verbinding, bijvoorbeeld bij CyberGhost VPN, waardoor je extra beveiligd informatie verstuurt (en dus veiliger kunt internetten). Een VPN wordt bijvoorbeeld ook aangeraden als je per se op een openbare wifi wil surfen: het is net even een extra laag veiligheid.

Klinkt nog steeds ingewikkeld, maar VPN-bedrijven willen het je natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken om zo’n VPN te gebruiken. Het moet laagdrempelig zijn, zodat het aantrekkelijk is om ermee aan de slag te gaan. Het is daardoor eigenlijk veel meer een soort app die je downloadt en waarin je kiest uit welk land je wil surfen, dan dat je in instellingen van je computer hoeft te gaan duiken. In een browser als bijvoorbeeld Chrome is een VPN vaak gewoon een extensie die je eenmalig installeert en waarna je vervolgens elke keer dat je een VPN wil gebruiken alleen bovenin even een schuifje hoeft om te zetten. 

Dat is het. Je gaat naar een VPN-provider, je meldt je aan en maakt daarmee een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Die gebruik je vervolgens om mee in te loggen nadat je de app of de extensie van de betreffende VPN hebt geïnstalleerd en vervolgens hoef je alleen maar te bedenken: hey, dit moet ik uit een ander land doen, naar die app/extensie te gaan en dat land te kiezen en het werkt. Natuurlijk werkt het niet altijd: bedrijven als Netflix hebben de dienst zodanig dichtgetimmerd dat je er met een VPN eigenlijk nooit op kunt komen vanuit een ander land, maar in veel gevallen zal de VPN je positief verrassen.

Over CyberGhost VPN

Wil je meer weten over CyberGhost VPN? Dit is een leidende VPN-aanbieder die al ‘Excellent’ is bestempeld door gebruikers op Trustpilot. Het maakt gebruik van 256-bit AES-encryptie en logt niet wat je doet, om zo je privacy nog beter te waarborgen. Het bedrijf heeft maar liefst 11.000 servers beschikbaar in 100 verschillende landen. Het is te gebruiken met meer dan 40 streamingdiensten, waaronder Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Zo kun je waar je maar bent gewoon de series en films kijken waar je in Nederland mee bent begonnen.

De VPN is makkelijk te gebruiken, heeft onder andere apps voor Windows, MacOS, Android en iOS en je kunt er met één abonnement al op 7 apparaten tegelijk op zijn ingelogd. Je kunt als je het eenmaal hebt afgesloten en ontevreden bent tot 45 dagen na de start van je abonnement nog vrijblijvend stoppen en je geld terugkrijgen. Dit regel je met de klantenservice, die 24/7 bereikbaar is. Als je nu kiest voor CyberGhost VPN, dan krijg je daar bovendien een flinke korting op: je betaalt voor twee jaar CyberGhost VPN 2,19 euro per maand. Dat is een korting van 82 procent. En nogmaals: bevalt het toch niet, dan krijg je je kosten gewoon terug, zolang je dit maar binnen 45 dagen bedenkt en doorgeeft.

Veel succes met het gebruiken van je virtual private network: makkelijk toch?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CyberghostVPN

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.