Vlog: Hoe werkt Uber Eats eigenlijk?

De kortingscodes vliegen je om je oren: Uber Eats timmert hard aan de weg en wil graag dat je jouw bestelling plaatst en laat bezorgen via deze dienst. Maar wat is Uber Eats eigenlijk en hoe werkt het? TechGirl Stephanie woont in het oosten van het land. Daar is Uber Eats sinds kort beschikbaar. Hoogste tijd om een keer een bestelling te plaatsen en te volgen hoe het precies werkt!

Wat is Uber Eats?

‘Uber Eats is ons maaltijdbezorgplatform waarmee bestellen bij je favoriete restaurant net zo eenvoudig is als het aanvragen van een rit. In de Uber Eats-app vind je een groot aantal plaatselijke restaurants en heerlijke gerechten. Je kunt dus kiezen uit het volledige menu van je favoriete restaurant, wanneer je maar wilt.’

Bovenstaande omschrijving geeft Uber Eats zelf over de dienst. Dit populaire bestelplatform wordt steeds bekender in Nederland en steeds meer bedrijven sluiten zich erbij aan. Bijzonder aan de dienst is dat zelfs de McDonald’s zich bij Uber heeft aangesloten. Lekker vanaf de bank McDonald’s bestellen en bij je thuis laten bezorgen? Het kan tegenwoordig!

Uber Eats is onderdeel van Uber, een alternatieve taxidienst. Uber stuurt, zodra je een taxi nodig hebt, een chauffeur naar je toe die het dichtste bij je in de buurt is. We schreven al eerder artikelen over Uber met uitleg over het gebruik van deze taxidienst. Uber Eats lijkt op de alternatieve taxidienst maar is simpelweg de taxi voor het eten/drinken dat je hebt besteld.

Hoe werkt het?

Bestellingen plaats je via de Uber Eats app of via een desktop. Je maakt een account aan, geeft jouw postcode door en ziet direct bij welke restaurants jij kunt bestellen. Selecteer wat je wil eten en ga door naar ‘bestellen’. Betalen doe je via een creditcard, PayPal of contant zodra de bezorger bij jou komt bezorgen.

Fooi geven? Ook dat kun je selecteren in de app. Liever geen persoonlijk contact? Geef bij de bestelling aan dat de bezorger deze voor de deur moet zetten in plaats van dat hij het persoonlijk afgeeft.

Bestelling geplaatst? Dan wordt er gezocht naar een bezorger bij jou in de buurt. De meeste bezorgers fietsen op een snelle elektrische fiets met een speciale tas waarin ze eten warm/koud houden tijdens de bezorging. De bezorger haalt jouw eten af bij het gewenste restaurant en zorgt ervoor dat de bestelling zo snel mogelijk bij jou thuis wordt afgeleverd.

5 leuke feitjes over Uber Eats

  • Je weet precies wie jouw bestelling komt brengen. Zodra je een bestelling plaatst wordt er een bezorger aan je toegewezen. Deze bezorger zie je met naam en foto in beeld staan zodat je precies weet wie jouw eten af komt leveren.
  • Het eten wordt geleverd in tassen die zijn ‘dichtgeplakt’ zodat je zeker weet dat er niet met het eten is geknoeid.
  • Bestelling geplaatst? Volg de bezorger via de GPS-tracker. Je ziet de bezorger tot op de meter nauwkeurig fietsen, je kunt hem of haar tot op de seconde volgen.
  • Zie je dat de bezorger je huis niet kan vinden? Of komt er iets tussen waardoor je liever hebt dat de bezorger het eten voor de deur aflevert in plaats van persoonlijk, dan kun je de bezorger bellen via de app en contact hebben over het afleveren van de bestelling.
  • Uber Eats geeft ongelofelijk veel goede kortingscodes weg zodat jij voor een paar euro een keer een proefbestelling kunt plaatsen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.