spelen-jong-mobiele-telefoon-huis

Vijf tips voor maatwerk software oplossingen 

Steeds meer vrouwen houden zich bezig met technologie en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Dat zien we in verschillende branches, zoals de zorg, het onderwijs en het MKB. In tegenstelling tot vroeger kiezen we niet langer voor de echt feminiene of zachte beroepen, maar hebben we vaker interesse in onder meer front-end en back-end development, software engineering en andere mooie functies in de IT. Werk je voor een bedrijf of heb je een bedrijf dat op zoek is naar software oplossingen? Dan is maatwerk wel zo handig. In dit artikel geven we je vijf tips voor vinden van de perfecte software op maat.

Als vrouw werken in de IT heeft overigens verschillende voordelen. Zo beschikken we over meer zachte skills, waardoor we vaak beter kunnen onderhandelen en samenwerken met een klant of zakelijke partner. Bovendien brengen we wat extra’s in, omdat wij ervoor zorgen dat een website of applicatie niet enkel vanuit de mannelijke optiek wordt ontwikkeld. Op die manier maak je je product veel toegankelijker voor een zo breed mogelijk publiek.

Maatwerk software oplossingen

Als je naar software oplossingen zoekt, hou dan de volgende vijf tips in je achterhoofd.

1. Denk aan de eindgebruikers 

Je nieuwe software is natuurlijk vooral bedoeld voor de eindgebruikers. Zij moeten er gemakkelijk mee kunnen werken en willen uiteraard niet op problemen of bugs stuiten. Daarom is het een goed idee om deze mensen al vroeg in het proces te betrekken. Hierdoor creëer je bovendien ook direct meer binding met de ophanden zijnde verandering en voorkom je dat mensen zich hiertegen gaan verzetten. 

2. Functionaliteit voorop 

Als technologisch onderlegde spin in het web weet je natuurlijk precies over welke functionaliteiten de nieuwe software absoluut moet beschikken en welke wenselijk zijn. Breng deze functionaliteiten van tevoren in kaart, zodat de software developer van jouw voorkeur hier doelgericht aan kan werken. 

3. Hou het rendabel 

De functionaliteit van de nieuwe software is uiteraard heel belangrijk, maar meet van tevoren ook of het zichzelf terugverdient. Een goede Return on Investment is essentieel voor het slagen van het project. Bekijk dus van tevoren wat je met de software wilt bereiken en bedenk op welke manier je deze doelen kunt behalen. 

4. Communicatie is de sleutel 

Goede communicatie is ontzettend belangrijk en laat dat nu net iets zijn waar wij vrouwen echt in uitblinken! Dit komt dan ook goed van pas bij het ontwikkelen van je eigen maatwerk software. Ga er niet bij voorbaat vanuit dat de door jou gekozen ontwikkelaar weet wat je bedoelt, maar vraag door en controleer of jouw boodschap goed is overgekomen. Blijf dit tijdens het hele proces doen. Op die manier weet je zeker dat je de perfecte software op maat krijgt, die precies werkt zoals jij gevraagd hebt. Bovendien blijf je zo goed op de hoogte van de voortgang van het project. 

5. Kies een betrouwbare ontwikkelaar 

Ga niet zomaar voor een willekeurige software developer, maar doe eerst wat vergelijkend warenonderzoek. Als je een nieuwe telefoon wilt kopen, ga je toch immers ook niet voor het eerste toestel dat je in de winkel ziet staan? Vraag gerust offertes aan bij meerdere bedrijven en check vooral ook wat ze voor die prijs precies bieden. Wellicht is een ontwikkelaar als Nerds Company wel iets voor jou! Veel succes met het vinden van maatwerk software oplossingen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met  Nerds Company

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.