artificial intelligence

Vijf robots die wij nu in huis willen hebben

Onze Roomba is best een schatje en hij helpt goed bij het stofzuigen, maar we zouden geen TechGirl zijn als we niet droomden van een nog betere huis-, tuin- en keukenrobot. We hebben vijf aantrekkelijke en minder aantrekkelijke kandidaten gevonden om ons in al die belangrijke huistaken te ondersteunen.

Aeolus

Aeolus is een echte thuis-assistent, die een arm heeft waarmee het dingen kan oprapen en die bijvoorbeeld specifiek weet wat iets is. Dit zodat je kan zeggen: pak de krant, en hij ook echt weet dat hij de krant moet pakken en niet de stuiterbal die ernaast ligt. Bovendien kan hij ook nog een stofzuiger of een mop gebruiken, waardoor onze arme Roomba verleden tijd lijkt. Aeolus kan dankzij gezichtsherkenning ook nog eens verschil zien tussen de verschillende gezinsleden.

Riley

Zeker nu het zomervakantie is, worden we weer extra gewezen op mogelijke inbraak in ons huis. Je kunt overal camera’s ophangen, maar je schrikt inbrekers natuurlijk nog veel meer af met… een robot. Dit exemplaar is wel erg schattig, maar kan met zijn cyclopshoofd en stoere rupsbanden best afschrikken. Zeker als je via de ingebouwde microfoon allemaal dingen naar de persoon brult. Robot Riley kan dus niet alleen kijken en alarmeren wanneer nodig (inclusief in de nacht), hij kan ook nog als communicatiemiddel dienen. Niet alleen met inbrekers, ook met je vriend(innet)je, je kinderen of je katten.

Alfawise Magnetic

Heel sexy is het niet, maar ramen lappen is zo’n taak die we liever uitbesteden. Dat kan, want Alfawise Magnetic is er. De naam is niet sexy, wat hij doet is niet sexy, maar wel belangrijk: ramen lappen. Alleen maar ramen lappen. Hij gebruikt zijn zuigkracht niet alleen om het raam droog te krijgen, maar ook om zelf te blijven plakken zodat je niet alleen geen omkijken hebt naar het karwei, maar ook naar de robot die het karwei doet.

Litter Robot III

De kattenbak schoonmaken is niet de meest prettige taak. Het is vies, er komen bacteriën vrij die je schijnbaar roekeloos en ondernemend maken én je kat poept alsnog soms op je deurmat, hoe schoon je hem ook houdt. Tijd om deze vervelende klus uit te besteden aan Litter Robot III, die zorgt voor een frisse bak en een fris gevoel. Hij heeft zelfs een blauw ledlicht aan de binnenkant, waardoor dit eivormige ding helemaal uit een ander universum lijkt te komen. Het is al een vreemd iets om een robot voor te hebben, maar zeker eentje die er zo uitziet. Wij willen hem, al vragen we ons af of onze katten er wel op durven…

Pepper

Pepper is een robot waar je niet per se heel erg op kan bouwen qua fysiek werk, maar hij kan wel het denkwerk voor ons verrichten. Oké, er zijn allang robots die beter zijn dan Pepper, zoals Ubtech Robotics’ Walker, maar als we Pepper in zijn ogen kijken dan smelten we weg. Hij kan emoties lezen en is eigenlijk niet echt bedoeld voor in huis, meer als ondersteuning voor in winkels. In Japan hebben allerlei telefoonwinkels een Pepper staan, die je kan vertellen op welke verdieping je moet zijn voor welk artikel, maar die vooral mensen vermaakt en aan het lachen maakt met zijn gebabbel.

Pepper kan ook worden gebruikt als receptionist om gasten te identificeren en een notificatie te sturen. Pepper kan tevens worden ingezet als een soort klantenservicehulpstuk, waarbij hij bijvoorbeeld in een winkel aan je kan vragen wat je van de service vond of je vragen kan beantwoorden. Heb je er thuis iets aan? Vrij weinig, maar wat worden we blij van dat gezicht van Pepper! Bovendien zou je er vast wel een Google Assistant in kunnen bouwen waardoor hij ineens wel heel relevant wordt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.