Valentijnsdag staat weer voor de deur. Wie ga jij deze keer verrassen en ook niet onbelangrijk, hoe? Origineel uit de hoek komen wordt steeds lastiger als je iemand al langer kent. Waarom moeilijk doen? Bloemen doen het altijd goed. Maar als je Valentijns bloemen bestellen gaat… welke website kies je dan? En waar let je op? We deden de test voor jou, om jouw keuze net wat makkelijker te maken! Je hebt al keuzestress genoeg, nietwaar?!

Valentijns bloemen bestellen – de sites

In deze test hebben we de volgende website meegenomen:

  • Greetz.nl
  • Fleurop.nl
  • bloemist.ah.nl
  • Bloomon.nl
  • Topbloemen.nl

Alhoewel laatstgenoemde als beste getest is door televisieprogramma Kassa!, laten wij ons hierdoor niet afleiden. Immers: Kassa! heeft een kijkersdoelgroep die afwijkt van de onze. Voor iedere doelgroep andere wensen natuurlijk. We hebben daarbij gelet op onderstaande criteria.

1. Overall look&feel van de websites

Topbloemen.nl heeft een ouderwetse website waar ik niet erg vrolijk van word. Je wilt toch een fris bosje bloemen bestellen, waarom krijg ik bij het shoppen dan zo’n suf/muf gevoel van mijn aankoop? Ja, de kopjes zijn overzichtelijk, dus heel snel verdwalen kun je er niet, maar waarom heeft deze website geen verdere filterfunctie?

Fleurop is al een stuk cleaner, maar ik kwam er te laat achter dat er een ‘More’ knop op de homepage van Fleurop.nl staat. Helemaal over het hoofd gezien bij de eerste aanblik! Als ik die eerder had gezien, had ik waarschijnlijk een andere boeketkeuze gemaakt. Zonde. De button mocht best een meer opvallende kleur hebben.

Greetz heeft een behoorlijk groot aanbod aan verschillende producten en daarom staat de header helemaal vol met allerlei kopjes. Ja, dat is wat overwhelming, maar zodra je op een kopje drukt, krijg je direct de mogelijkheid om verder te filteren in je keuze. En dat schept wel overzicht.

Het mooie van Greetz, maar ook van Bloomon en Bloemist.AH vind ik dat de websites heel fris ogen. Prettig van laatstgenoemde twee is dat ze ook het bestelproces nog duidelijk in hun header hebben geplaatst. Als dit je eerste keer is om Valentijns bloemen te bestellen, dan geeft het wat meer zekerheid om met de koop door te gaan.

2. Assortiment

Voor een eenmalige bestelling is het assortiment bij Bloomon verreweg het allerkleinst. Eén boeket kun je er kiezen. Veel te weinig natuurlijk om aan iedere Valentijnswens tegemoet te komen. Bij Bloemist.AH is het aanbod ook niet overweldigend met een keuze van negen verschillende boeketten.

Bij Fleurop, Topbloemen en Greetz heb je de meeste boeketkeuze, ook nog nadat je speciaal gefilterd hebt op ‘Valentijnsdag bloemen’. De boeketten bij Fleurop zijn het meest kleurrijk naar mijn idee, bij Topbloemen krijgen de boeketten nog flink wat ‘groen’ mee in de bos. En bij Greetz vind je weer de meeste rozen. Voor ieder wat wils!

Lees meer over:

Conclusie Prijs

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.