Heb jij al gehoor gegeven aan de Call for Code? Of dacht je: “Nou… ik zou wel willen, maar ik kom eigenlijk tijd tekort.” Bijvoorbeeld door de vakantie. In dat laatste geval heb ik goed nieuws: de competitie is met een maand verlengd! De deadline is verschoven naar 28 september. En er zijn extra beloningen toegevoegd aan de prijzenpot…

Call for Code in een notendop

Call for Code nodigt developers en tech enthousiastelingen uit om nieuwe applicaties te maken om mensen beter voor te bereiden op natuurrampen en andere effecten van climate change. Het kan bijvoorbeeld een app zijn die voorspelt wanneer en waar de ramp het ergst zal zijn, zodat reddingswerkers op tijd worden uitgezonden om mensen in nood te behandelen. Of om voedsel uit te sturen. Het kan echt van alles zijn. Wees zo creatief als je kunt zijn.

Het beste idee krijgt hulp van IBM om het tot werkend product te lanceren en de bedenkers krijgen 200.000,- dollar. Wie op nummer 2 of op 3 eindigt, wint 25.000,-. En, dankzij de toevoegingen aan de prijzenpot is er nu ook een bedrag te winnen voor nummer 4 en 5: elk van hen wint 10.000,- dollar.

Steeds meer mensen haken aan

Toen de David Clark Cause en IBM dit initiatief bedachten, hadden ze vast niet kunnen bedenken dat er wereldwijd zoveel mensen aan mee zouden doen. Individuen, maar ook clubjes collega’s proberen het beste idee in te zenden naar Call for Code. Uit Nederland, India, Uruguay, Roemenië en noem het maar op: ik heb al verschillende mensen gesproken van over heel de wereld die zich ook deelnemer mogen noemen van de competitie. Universiteit Cornell besloot zelfs om hun studenten erbij te betrekken. Het mag dan wel zomervakantie zijn, maar okay, het is voor het goede doel natuurlijk 😉

Duidelijke boodschap

Eén boodschap kwam luid en duidelijk naar voren: het bouwen van software om levens te redden vereist precisie en precisie vergt tijd. De competitie-makers besloten daarom de competitie te verlengen tot 28 september. Dit geeft terugkerende studenten bijvoorbeeld meer tijd voor om samen te werken met hun professoren. Of om deel te nemen aan een van de vele Call for Code Meetups die georganiseerd worden.

Ben je op dinsdag 7 augustus in de buurt van Mechelen (B)? Ga dan zeker even langs bij de Call for Code meetup die daar georganiseerd wordt. Je leert er over de competitie, hoe je zelf kunt deelnemen en je kunt je vragen voorleggen aan de experts ter plekke. Even sparren kan soms goed zijn om tot de beste ideeën te komen! Geef je wel snel op, want het aantal beschikbare plekken hiervoor neemt snel af.

Als het bekend is wanneer de volgende meetup in Nederland plaatsvindt, laat ik dat uiteraard op TechGirl.nl weten.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.