Typewise app op telefoon

Typewise review: fijne app, flinke uitdaging

Wil je een app reviewen die op revolutionaire wijze helpt verbeteren hoe je appt op je telefoon? Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen. Hoewel TechGirl Jenny Qwerty letterlijk en figuurlijk op haar duimpje kent, wilde ze wel eens proberen of ze zichzelf nog iets anders kon aanleren. Typewise is alleen wel flink wennen.

Ik zweer bij Web WhatsApp. Ik zit de hele dag op mijn laptop te werken en ik gebruik dan Web WhatsApp om mijn vrienden, familie en collega’s berichtjes te sturen. Ik kan ook wel snel typen op mijn telefoon, maar het grootste deel van de tijd gebruik ik dus mijn laptop voor het indirecte telefoonwerk. Eerlijk is eerlijk: ik kan snel typen op mijn telefoon zelf, maar ik ben ook weer niet een hypertyper op mijn toestel. Daar heb ik mijn laptop voor.

Typewise

Maar goed, misschien ga ik typen op mijn telefoon wel fijner vinden als ik een andere methode gebruik. Typewise is voor een paar tientjes zeker geen goedkope app, maar wel een heel complete. Je kunt tutorials volgen om te leren met Typewise om te gaan en er is zelfs een soort spel te spelen. Mijn tip is alvast: neem de tijd om hier gebruik van te maken, want je hebt het nodig.

Typewise leert je namelijk niet alleen anders te typen, het leert je ook met een ander toetsenbord om te gaan. Typewise maakt gebruikt van hexagons (zeskanten), waarmee er meer ruimte zou zijn per teken zodat je eerder op de goede toetsen drukt. Alleen is dat geen Qwerty maar een heel andere opzet, en daar krijgt mijn brein nogal kortsluiting was. Ik gebruikte de app toen ik op een tripje was en dat was misschien geen goed idee: het was koud, het regende en als ik dan even iets moest opzoeken, dan was ik aan het worstelen om te zorgen dat er ook echt stond wat ik wilde zeggen.

Geen talenknobbel

Het grootste probleem is daarbij niet het aanraken van de letters en het selecteren van de speciale tekens, want dat is door swipen en dingen lang ingedrukt houden zo gedaan. Het is eigenlijk het woordenboek dat problemen geeft. We leven in een wereld die eigenlijk half-Engels, half-Nederlands is. Hoewel je kunt selecteren dat je zowel Nederlands als Engels spreekt, kan hij dit niet uit zichzelf door elkaar gebruiken. Je moet dus steeds woorden toevoegen en dat is irritant. 

MobileMobile

Ik heb het toetsenbord echt een kans gegeven, maar ik denk dat ik niet genoeg op mijn telefoon tik om het mezelf echt eigen te maken. Bovendien zou de integratie van talen wat mij betreft echt beter moeten, want we gebruiken zoveel Engelse woorden… Hierdoor is het een dagtaak om Typewise al die woorden te laten accepteren en dat typt juist niet snel. Ik vind dat heel jammer, want ik denk dat als je dat eenmaal wel hebt gedaan, je zeker veel plezier beleeft aan dit bijzondere toetsenbord. Het is alleen zoveel werk.

Een tweede kans

Ik ga het nog wel een kans geven, want als het eenmaal werkt, dan zou Typewise geweldig moeten zijn. Het leert welke slang je gebruikt en past zich dan steeds meer aan aan jouw manier van typen. Dat is natuurlijk geweldig, want dan kun je inderdaad wel veel sneller typen. Je moet jezelf alleen wel nog iets aanleren, namelijk om niet meer in Qwerty te denken. De keren dat ik op een verkeerde knop drukte omdat ik nu eenmaal gewend ben dat mijn enter-knop of verwijder-knop rechts zit, zijn ontelbaar. Op zich heb je jezelf best snel geleerd dat je niet meer Qwerty typt, maar het zijn juist die andere dingen zoals leestekens en hoe je iets überhaupt wist of verstuurt wat het ingewikkelder maakt.

Uiteindelijk ben ik weer overgestapt naar Gboard en dat was meteen weer een verademing. Wel ben ik van plan om deze app een tweede kans te geven. Het is alleen gek dat je daar dan tijd voor moet maken, want die is er juist meestal wat minder als ik mijn telefoon gebruik om te typen. Je moet er echt moeite voor doen en zorgen dat je je brein even anders instelt, en vooral je vingers. Misschien zijn mijn tengels al iets teveel geënt op Qwerty, zeker omdat dat ook mijn werk is. Je moet Typewise echt wel een paar weken tot een maand geven om je te overtuigen, waardoor je het niet na vijf dagen al kunt afdoen als: niet goed.

Mocht het me lukken om toch wel aan het hexagon en Typewise te wennen, dan zal ik zeker op deze review terugkomen, maar daarvoor heb ik net even wat meer tijd en vooral geduld nodig. Wordt dus mogelijk vervolgd…

Typewise app op telefoon
Pluspunten
De app is erg mooi qua design
Handige tutorials helpen je chocola te maken van de hexagon
Minder positief
Vrij dure app
Geen goede taalintegratie
Je moet hem veel leren voor je er echt wat uithaalt
5.8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.