Trust Teza Webcam

Trust 4K UHD-webcam review: niet zo retro als het klinkt

Een losse webcam kopen, doen mensen dat nog? Mede door de pandemie is het antwoord op die vraag heel anders dan drie jaar geleden. We kregen de mogelijkheid om de nieuwe Trust 4K UHD-webcam Teza te testen. Hebben we naast nostalgie nog andere gevoelens bij deze 4K-webcam?

Het is best gek om anno 2022 een losse webcam te testen, maar eigenlijk blijkt het helemaal niet zo’n overbodige luxe.

Hoewel een losse webcam veel mensen doet denken aan het begin van dit millennium, toen we nog volop aan het MSN’en waren en een webcam goed konden gebruiken voor Skype, is er wat voor te zeggen om nu weer voor een losse webcam te kiezen.  TechGirl Laura Jenny probeerde het uit.

Trust Teza Webcam

Trust-webcam

In mijn geval is het zeker logisch om een losse webcam te willen, want ik heb een Huawei-laptop. Deze laptops hebben een webcam zitten in een knopje op het toetsenbord, waardoor je nooit de goede kijkhoek hebt en heel vaak alleen je borsten in beeld hebt. Handig in een bepaald werkveld, maar niet in dat van mij, waardoor de Teza 4K-webcam perfect is. Immers bepaal je met zo’n los apparaat precies waar hij moet zijn.

Er zit een verstelbare voet bij waarmee je hem op een monitor kan klikken, maar je kunt ook gebruikmaken van het statief, waardoor je hem echt op alle mogelijke manieren kunt gebruiken. Je sluit het apparaat aan met usb-a, maar usb-c is ook mogelijk als dat beter uitkomt. Het voordeel is ook dat je niet allemaal moeilijke dingen hoeft te doen als je hem aansluit. Vroeger was er dan een heel gedoe met drivers installeren en allemaal gedoe, maar dit is gewoon ‘plug & play’: je kunt meteen beginnen met streamen, dus als je stresst voor een belangrijke meeting, dan hoeft je webcam niet het probleem te zijn.

Deze webcam kan filmen in een resolutie van 3840×2160 pixels en dat maakt het een 4K-webcam. Het webcam heeft heel scherp beeld en werkt goed, mede dankzij de autofocus-functie. Zeker als je heel geanimeerd praat, dan blijft je gezicht toch scherp, omdat hij automatisch focust op jou. Ook wordt het omgevingslicht aangepast, dus als je soms een flinke straal zonlicht in je gezicht hebt, dan verander je niet per se meteen in een spierwit spook. Erg fijn, want hierdoor kom je toch net even wat professioneler over.

Trust Teza Webcam

Webcam

Ik vind het een fijne webcam in gebruik, mede omdat er ook microfoon inzit. Als je alleen bent, dan hoef je zeker niet per se een headset te dragen, mede dankzij de aanwezigheid van die microfoon in de webcam. Als buren gaan boren, dan heb je wel wat last van de herrie, maar dat is eigenlijk bij bijna alle microfoons het geval. Ik vond het in ieder geval niet storend. Ik kreeg van collega’s trouwens ook complimenten over mijn webcambeeld, dat er toch ineens een stuk beter uitziet dan wanneer ik de standaard webcam gebruik van mijn laptop. 

Zou ik deze losse webcam aanraden? Als je veel met streaming doet, zeker wel. Het is alleen voor werkmeetings als je niet per se met veel klanten te maken hebt niet heel essentieel. Het beeld is zeker beter en de mobiliteit van de camera bevalt goed, maar het is toch met 140 euro wel een duur apparaatje, zeker als je hem zelf zou kopen in plaats van je werkgever. 

Trust Teza Webcam

Zou jij een aparte webcam aanschaffen en waarom? We zijn benieuwd!

Trust Teza Webcam
Pluspunten
Scherp beeld
Veel mogelijkheden om de cam neer te zetten
Minder positief
Wel erg prijzig
Onderweg steeds een apart apparaat meenemen
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.