Heb je net als ik ook geregeld hoofdpijn? En realiseer je je dan ineens op het einde van de dag dat dat hippe fruitwaterflesje met munt en citroen nog niet leeg is? Misschien kan een slimme waterfles je dan een heel eind op weg helpen. Hier dus een lijst gevuld met slimme waterflessen om ons echt op weg te helpen naar een gehydrateerd leven.

EQUA Smart Water Bottle

Deze fles is nog niet op de markt, maar is sinds kort al wel verschenen op Kickstarter zodat jij een van de eersten kunt zijn om deze fles te bemachtigen. EQUA is een bedrijf dat al een tijd op de markt is en zeer stijlvolle en duurzame waterflessen produceert. Ze gebruiken hiervoor verschillende materialen, waaronder boroscillaatglas. Dat is sterk en hittebestendig. De EQUA Smart Water Bottle geeft regelmatig een signaal om jou eraan te herinneren genoeg water te drinken. Uiteraard bevat ook deze slimme waterfles een app waarmee je een persoonlijk hydratatieplan kunt maken. De eerste EQUA Smart Water Bottles worden – helaas – net na de zomervakantie in september en oktober geleverd bij hun nieuwe eigenaren.

Hidrate Spark 2.0

Dit is één van de mooiste design slimme waterflessen die er op de markt verkrijgbaar zijn. De Hidrate Spark 2.0 is in zeven verschillende kleuren te verkrijgen, dus gegarandeerd dat er ook een bij zit die bij jou past. De fles geeft een lichtsignaal af wanneer je moet drinken en viert met je mee wanneer je je dagdoel hebt behaald. Als dat geen motivatie, is dan weet ik het ook niet meer! Een sensor in de fles houdt bij hoeveel water je drinkt. Via een app synchroniseert de fles met jouw smartphone, waarbij je dus bij kunt houden hoeveel je drinkt. Hij werkt ook met verschillende activity trackers zoals de Fitbit, Apple Watch en Google Fit. Nadeel is wel dat deze fles op batterijen werkt en hierdoor dus niet echt milieuvriendelijk is.

Thermos Connected Hydration Bottle

Het is één van de populairste slimme waterflessen, deze Thermos, maar om te zeggen dat deze ook mooi is… Maar goed, het gaat om de inhoud, zullen we maar zeggen. In plaats van een lichtsignaal stuurt deze fles een signaal via een app op jouw telefoon dat je moet drinken. In de dop zit een sensor die meet hoeveel je drinkt. Het fijne aan deze fles is dat deze oplaadbaar is. De app geeft heel duidelijk weer hoeveel je drinkt en wat het doel van de dag is. Daarnaast meet deze fles ook de temperatuur van je water. Wist je al dat lauw water sneller wordt opgenomen in je lichaam dan koud water? Ook deze slimme fles werkt samen met de Fitbit. Voor deze fles moet je het vooral voor de bijkomende app doen en niet voor de looks.

Ozmo Active Smart Bottle

Wat vibreert er nu in mijn tas? Oh, het is mijn slimme waterfles. Ja, deze Ozmo Active slimme fles geeft niet alleen lichtsignalen af, maar ook trilalarmen. Bij deze fles zit geen app: alles is geïntegreerd in de fles zelf. Het fijne aan deze fles is dat je deze niet alleen voor water kan gebruiken maar ook voor thee, koffie of andere drankjes. De fles is ook nog eens oplaadbaar en gaat maar liefs drie weken lang mee wanneer deze opgeladen is, handig! Mocht je toch een extra steuntje nodig hebben, dan kan je ook een app downloaden voor de fles. Hiermee kan je jouw persoonlijke doelen instellen. Je moet wel handmatig je waterinname invoeren, dus dat is wel onpraktisch. Deze fles is dus ideaal voor mensen die gewoon af en toe een geheugensteuntje willen gebruiken, maar niet al te actief bezig zijn met hun vochtinname.

Drinkup

Het klinkt als een feestje met vrienden, deze Drink up smart waterfles, en dat is het ook een beetje. Deze fles heeft een app waarmee je met vrienden en familie kan connecten. Hierin worden de scores bijgehouden van wat iedereen drinkt per dag. Wie is er het meest gehydrateerd binnen jouw vriendenkring? Dit is natuurlijk wel een slimme en leuke motivatie om voldoende vocht binnen te krijgen. De sensor van deze fles zit ook in de dop, is oplaadbaar en belooft maanden mee te kunnen. De fles is van stainless steel, dus geschikt voor warme en koude drankjes. Wil je weten of je thee nog te heet is, draai dan even de fles om en je leest de temperatuur van je drankje af op de dop.

Welke van deze slimme waterflessen zou jij kiezen?

2 reacties

 1. Monique Hooft

  Hai Techgirl,
  Thanks voor je leuke post! Ik kan de flessen alleen niet in NL vinden 🙁
  Heb je ideeen?

  Beantwoorden
 2. Kelly

  De drink up lijkt me fantastisch. Ik kan vooralsnog geen leverancier vinden die hem in Nederland aanbied. Any thoughts?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.