Top 5 robotfilms en -series

Aangezien het thema van deze maand robotica is, kan een artikel met robotfilms en series natuurlijk niet achterblijven. Een aantal van onderstaande tips kon je al eerder terugvinden op de website, maar drie zijn ook nieuw. Benieuwd welke robotfilms en series je echt moet zien? Lees dan snel verder!

1. Westworld (serie)

Deze serie gaat over een techie western-themapark (of themawereld, eigenlijk), dat volledig wordt bewoond door robots. De zwaarbetalende gasten kunnen in het park meespelen in de verhaallijnen van een van de tweeduizend robots in het park. Deze zijn zo geprogrammeerd dat ze de gasten niks kwaad doen, tot ze een eigen wil krijgen …

2. Her (film)

In de romantische dramafilm Her wordt de alleenstaande Theodore Thumbly verliefd op een besturingssysteem. Niet zomaar een, maar een intelligente, zelfbewuste en zelflerende variant. Dit systeem stelt zich voor als Samantha en hoe meer Theodore en Samantha met elkaar omgaan, hoe beter ze elkaar leren kennen. Zo ontstaat er vanaf beide kanten een oprechte liefdesrelatie. Alhoewel … hoe oprecht is een liefdesrelatie tussen een mens en een besturingssysteem?

3. Ex Machina (film)

We schreven al eerder over deze film en dat had een goede reden. Een van de hoofdrollen in de film is namelijk Ava, een vrouwelijke robot. Haar brein is gebaseerd op de data van een zoekmachine. Een software programmeur krijgt de taak de ‘Turingtest’ op Ava uit te voeren. Deze test is bedoeld om uit te vinden of iets een mens of een machine is. Maar wie manipuleert wie in deze film?

MobileMobile

4. Real Humans (serie)

In deze Zweedse serie veroveren robots een steeds grotere plaats in de huidige maatschappij, aangezien ze zo menselijk zijn. Ondertussen proberen de echte mensen zo goed mogelijk met deze veranderingen om te gaan. Bij sommigen lukt dit ook, maar anderen zijn echter behoorlijk bang dat ze vervangen worden door de robots …

5. Next Gen (film)

Ook over deze film schreven we al eerder. De hoofdrolspeelster in deze animatiefilm heeft door haar moeders afhankelijkheid van (of moeten we zeggen obsessie met) robots een hekel eraan gekregen. Tot ze een erg intelligente robot ontmoet die leert van herinneringen en momenten. Er onstaat een vriendschap tussen de twee, maar al snel wordt duidelijk dat artificial intelligence ook levensgevaarlijk kan zijn.

Heb jij een van deze films of series al gezien? Wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.