Event, dagje uit of verjaardagsfeestje? Maak een Snapchat Story! Je hebt je telefoon toch al in je handen én je hebt geen video-edit skills nodig. Lees hier tips van 4 Overijsselse Snapchatters!

Snapchat is, ook begin 2017, nog steeds helemaal hot. Dat blijkt uit cijfers van het ‘Nationale Social Media Onderzoek 2017’ van Newcom Research. Dit jaar zijn er in Nederland alleen al 1,9 miljoen actieve gebruikers, waarvan 960.000 de app dagelijks openen. En als jij dit artikel leest, dan ben jij waarschijnlijk één van die gebruikers!

Het creëren van zo’n Snapchat Story is heel simpel

Maak een foto of video in de Snapchat app en voeg deze toe aan je verhaal. Vierentwintig uur lang kunnen al je contacten (of iedereen, afhankelijk van je instellingen) je updates zien. Aan het einde van de dag exporteer je je story et voilà: je hebt een kant en klaar MP4 bestandje! Even uploaden naar je Youtube-account en de hele wereld kan ‘m zien.

Gebruik deze 7 tips van Nadi voor een nóg beter verhaal:

* Introduceer jezelf! Je Snapchat-volgers kennen jou natuurlijk wel, maar als je de video later ook nog op Youtube wil gebruiken dan is het fijner als je jezelf nog even introduceert.

* Waar ben je? Laat in een video de omgeving zien en gebruik, als dat er is, een ‘geo-tag’ van de locatie.

* Wat is de temperatuur? Ben je in een warm land (of koud!), dan is het leuk om de ‘temperatuur-tag’ te gebruiken! Maak een foto van de lucht en swipe naar rechts tot je de temperatuur in beeld hebt.

* Welke dag is het? Heb je een meerdaags event en ga je iedere dag snappen? Dan kan je ook leuk gebruik maken van de ‘datum-tag’! Swipe naar rechts tot je op de ‘tijd-tag’ komt en klik vervolgens een paar keer op deze tag om de andere opties in beeld te zien.

* Algemene content-tips voor Snapchat: maak overzichtsnaps van de locatie, close-up snaps van producten, interview bezoekers of medewerkers en snap jezelf zo nu en dan voor een ‘recap’ van alle indrukken.

* De tijd van een foto-snap kan je zelf instellen; van 1 tot 10 seconden. Lange snaps zijn in een geëxporteerde video (het einddoel voor je Snapchat Story) heel vervelend. In de Snapchat app kan je op eigen tempo doorklikken naar een volgende foto, in de eindvideo kan dat niet. Kies er dus voor om je foto-snaps 4 seconden te doen.

* Kijk ook eens door de ‘tekst’-stickers heen: dit zitten in de stickerbibliotheek onder het zonnebloem-icoontje.

Bonustips

* Tip van Iris van ikbenirisniet.nl: wees creatief met het penseel. Teken eens een leuke rand (bijv. een wit ‘postzegel’ kartelrandje of een bruin fotolijstrandje) om je snap. Je kan de aandacht ook naar een bepaald punt toetrekken door gebruik te maken van strepen, pijltjes of stipjes.

* Tip van Wendy van SAX Media: maak gebruik van takeovers! Geef je account eens uit handen aan je doelgroep. Altijd verrassend om te zien hoe leuk een takeover kan zijn!

* Tip van Denise, eventmanager bij Saxion: zet Snapchat in voor een kijkje achter de schermen. Wat gebeurt er allemaal voor, tijdens en na een event?

Heb jij nog aanvullende tips voor een leuke Snapchat Story?

Laat het weten in de comments of tweet met #TechGirl! Volg TechGirl via Snapchat (deze week is hoofdredactrice Anke in Barcelona voor ’s werelds grootste smartphonebeurs!) voor leuke updates.

 

3 reacties

  1. Iris

    Jaaa Snapchat, vind het zo’n leuk medium! Handige tips noem je en leuk artikel heb je ervan gemaakt. En extra leuk dat ik er aan mee mocht werken, thanks 😀

    Beantwoorden
  2. Anke

    Super handige tips die ik uiteraaaaard ook even in Barcelona heb ingezet! Binnenkort mijn vervolg op dit artikel dus 😀

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.