TikTok watermerk uit een video verwijderen - zo dus

TikTok watermerk uit een video verwijderen – zo dus!

Stel: je hebt een super leuke TikTok video gemaakt en wil die best wel delen op andere social media platformen. Hoe zorg je dan dat dat stomme TikTok watermerk uit de video gaat? Well… lees én leer het hier!

TikTok: hate it or love it. Maar wat je er ook van vindt: het medium is mega populair, zelfs tot jaloezie van andere social media platformen. Niet voor niets creëerde YouTube een tijd geleden ‘YouTube Shorts’, waarin video’s van maximaal één minuut geüpload kunnen worden. En ook Instagram geeft aan te willen ontwikkelen als videoplatform.

Moet je nu voor elk platform een andere video creëren? – Nee, natuurlijk niet. Maar let op…

TikTok watermerk zorgt voor minder views

Je leest het goed: het TikTok watermerk zorgt voor minder views op andere social platformen. Hoe zit dat?

Als je een video van TikTok download, zit daar (helaas) altijd een TikTok watermerk op geplakt. Dat is een stukje ‘branding’ – bij doorplaatsing op een ander platform zien volgers dat het origineel van TikTok komt. En dat kan misschien een aanleiding zijn voor die volgers om zelf óók een account aan te maken op TikTok.

Je begrijpt: andere social media platformen zijn daar niet blij mee. Ze zijn bang dat volgers overstappen naar een ‘leuker’ platform, dan wat ze zelf te bieden hebben. Elk platform wil hét meest populaire platform zijn met ‘de meest loyale gebruikers’. En zo’n TikTok watermerk saboteert hun strategie daarin.

Conclusie: Instagram (bijvoorbeeld) scant video’s actief op het TikTik logo. Staat het logo in de video? Dan wordt je video bewust minder onder de aandacht gebracht bij volgers.

TikTok watermerk verwijderen

Gelukkig schreven we dit artikel niet zomaar: er bestaat een online tool om het TikTok logo uit je video te verwijderen. Let op: deze tool gebruik je op eigen risico, zorg dat je antivirus software op je device draait om zo risico’s te minimaliseren. Eerder kon het ook op deze manier, maar helaas… daarmee verdwijnt de audio uit het filmpje.

Stappenplan

  1. Ga naar de video die je wilt downloaden.
  2. Druk op de drie puntjes rechts onderin beeld.
  3. Druk op ‘Copy link’.
  4. Ga naar Snaptik.app
  5. Plak de link in de balk en druk op ‘Download’.
  6. Kies de (Full HD) versie om op te slaan.

That’s it! Het kan nog wel zijn dat je rechtsonder in de video ‘TikTok’ ziet staan, maar dat kun je eraf snijden, net zoals je foto’s kunt bewerken op je telefoon.

Meer handige TikTok trucs

We delen regelmatige leuke TikTok trucs. Wat dacht je van:

Volg TechGirl op TikTok

@techgirlnl

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.