tech

Technologie of techniek – wat is tech?

TechGirl.nl staat vol met artikelen over tech. Maar wat is tech nu eigenlijk? Tech kan een afgeleide zijn van technologie en van techniek. Technologie is overal om ons heen. Hoewel we er ons niet altijd bewust van zijn, is bijna alles om ons heen technologisch vervaardigd.

Technologie

Technologie kan breed worden uitgelegd, laten we het daarom houden op een algemene definitie. Technologie is de leer van handelingen die gebruikt wordt om bijvoorbeeld grondstoffen om te zetten in producten, die zorgen dat bepaalde behoeften van de mens worden voorzien. Dus in essentie gaat technologie over het proces van het vervaardigen van iets dat wij weer ergens voor kunnen gebruiken.

Techniek

Maar tech kan natuurlijk ook worden uitgelegd als techniek, dat net als technologie een breed begrip is. De meest bekende vorm van techniek is te omschrijven als: voorwerpen die niet uit de natuur komen, maar door de mens zijn uitgevonden en gemaakt. Techniek, zoals hier beschreven, gaat dus niet zozeer over het proces van het maken van een product, maar om het product zelf.

Verschil technologie en techniek

Bovenstaande begrippen lijken erg op elkaar, maar zijn wel degelijk verschillend. Techniek zorgt voor producten zoals stoelen, een smartphone, kleding. Techniek zorgt er dus voor dat er een concrete ‘oplossing’ voor een probleem komt. Technologie is het wetenschappelijke gedeelte waar innovatie een grote rol in speelt.

Omdat zowel technologie als techniek brede vakgebieden zijn, moet je dit artikel lezen als een hele minimale samenvatting van wat beide begrippen in kunnen houden. Omdat beide begrippen ook meerdere betekenissen kunnen hebben, is het lastig om een compleet beeld hiervan te geven. Tip: Mocht je meer willen weten over iets met betrekking tot technologie of techniek? Probeer zo gericht mogelijk te zoeken.

Tech is zo leuk, onder andere omdat het eigenlijk constant om ons heen is. Dus, wees nieuwsgierig en ga op zoek naar het stukje ‘tech’ dat jou aanspreekt!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.