dating apps

TechGirl tipt: welke dating app moet ik gebruiken?

Repost // Vroeger werd het gezien als iets dat alleen losers deden: online daten. Het werd ontzettend raar gevonden dat je in de virtuele wereld op zoek ging naar een onbekende, in plaats van iemand tegen te komen in de plaatselijke kroeg. Onzin natuurlijk, want iemand die je net in de kroeg ziet kan net zo onbekend en gevaarlijk zijn als een online contact. Sowieso moet je altijd even de zaken overwegen die onze vriendin uit Netflix’ My Crazy Ex-Girlfriend zo mooi bezingt in het nummer: “Sex with a stranger“. Maar goed, even serieus nu. Wat als je je inderdaad wilt begeven op de online datingmarkt? Welke dating app moet je dan gebruiken? We gaan de grootsten langs:

Pepper

Pepper is een heel charmante dating app. Je kunt jezelf in foto’s en video’s weergeven; dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld als je enorm van katten houdt, je er een foto op kunt zetten van je kat. Dat is natuurlijk bij andere datingsites ook wel mogelijk, maar Pepper vraagt echt naar je hobbies en wat je bezighoudt. Deze app is vooral qua ontwerp heel erg prettig, maar je moet soms wel veel tikken. Immers kun je bij foto’s wel tekst toevoegen, maar mensen moeten dus wel alle foto’s los openen om die tekst ook te zien te krijgen. Daarnaast is een groot nadeel aan Pepper dat je pas iemand een bericht kunt sturen als je een betaald account hebt.

Tinder

De meest gebruikte dating app moet haast wel Tinder zijn. We hebben het er hier op Techgirl ook vaak over. Het voordeel van Tinder is dat veel mensen het hebben en dat je dus waarschijnlijk snel een date vindt, het nadeel is dat sommige mensen het systeem cheaten. Dat wil zeggen: veel mannen swipen alle vrouwen naar rechts (wat “like”) betekent, en dan kijken ze later wel of ze iemand ook leuk vinden na ze te hebben gesproken. Je kunt namelijk pas chatten als je elkaar allebei liket en dus een match bent. Aan de andere kant is dat cheaten wel logisch: Tinder nodigt niet erg uit om iets over jezelf te vertellen, het is juist puur een foto (een klein stukje tekst als je dat zelf wil bedenken) en dat is het. Het vervelende is dat de app aan Facebook en locatie is gebonden, dus je kunt geen nickname gebruiken.
Plussen: Je kunt zowel mannen als vrouwen tegelijk zoeken, heel veel mensen hebben het, de app werkt heel gemakkelijk.
Minnen: Je moet je locatie constant aan hebben, het is sowieso gelinkt aan Facebook, je hebt voortdurend matches door cheaters van het systeem.

Happn

Er is nog een dating app die locatiegebonden is en dat is Happn. Deze app houdt bij waar je was en welke mensen die de app ook gebruiken daar ook waren. Zo kun je snel iemand dichtbij je vinden. Net als Tinder wordt Happn veel gebruikt voor korte hook-ups, maar we kennen mensen die er jarenlange serieuze relaties aan hebben overgehouden, dus als je meer wilt, dan is dat natuurlijk niet uitgesloten. Ook Happn werkt met Facebook, dus je moet dat wel hebben. Vervolgens kun je mensen die minder dan 250 meter bij je vandaan zijn vinden, wat voor sommige mensen als privacy-overschrijding voelt, en voor anderen als een perfecte manier om snel te daten in plaats van eerst ellenlange gesprekken te moeten voeren via een apart chatprogrammaatje. Nadeel is natuurlijk wel als je in een afgelegen huis woont, want dan is Happn weinig effectief.

OKCupid en Plenty of Fish

Waar Tinder en Happn trouwens nog wel eens met buitenlandse mensen op de proppen komen die tijdelijk in Nederland zijn voor bijvoorbeeld vakantie, zijn OKCupid en Plenty of Fish internationale relatie-apps die er echt voor gemaakt zijn om wereldwijd te daten. Beide applicaties zijn gratis te gebruiken, en je kunt er veel mee zonder een abonnement te hoeven afsluiten, wat ontzettend zeldzaam is. Het nadeel is wel dat de apps van OKCupid en POF allebei ontzettend crappy zijn, waardoor je soms de nodige frustraties kan hebben. Ook werkt de zoekfunctie niet altijd even goed. OKCupid en Plenty of Fish lijken enorm op elkaar, en zijn allebei niet heel comfortabel in gebruik, maar bieden wel weer veel singles die je niet zo snel op Nederlandse of lokaal gebonden dating apps vindt.

Her

Als je niet geïnteresseerd bent in mannen, dan kun je ook kiezen voor Her, een soort lesbische Tinder. Het lastige aan de app is dat hij net even anders werkt dan Tinder, waardoor je soms niet zeker weet of je like bijvoorbeeld wel is doorgekomen. Ook is het lastiger contact leggen, omdat de locatie-instellingen er soms een beetje naast zitten, en omdat het sowieso moeilijker is om vrouwen via dating apps te regelen dan mannen. Wel biedt Her veel opties in gender en representatie, wat soms even googlen betekent, maar vaak vooral een prettige manier is om zaken duidelijker te omschrijven.

Lexa

Lexa lijkt heel erg op Pepper, ook qua betaald abonnement, wat betekent dat je dus eigenlijk niemand te spreken kunt krijgen zonder te betalen. Wel is ook hier het design erg mooi. Lexa lijkt wat serieuzer dan Pepper, dus als je echt een relatie zoekt, dan is Lexa waarschijnlijk van al deze apps je beste keuze. Hoewel, natuurlijk neemt lang niet iedereen een betaald account, waardoor je ook weer weinig keuze hebt. Wel werkt de app heel goed, alleen moet je wel geld willen spenderen want Lexa is qua abonnementsgeld wel de duurste van allemaal.

Vooralsnog kunnen we bij TechGirl eigenlijk vooral Tinder aanraden. Hoewel het soms wat oppervlakkig voelt door het swipen en beoordelen van mensen op over het algemeen vooral het gezicht, is het toch de meest gebruikte app die ook nog eens heel makkelijk werkt. En het feit dat je zowel mannelijke als vrouwelijke matches kunt krijgen, is wel zo modern.

Zijn er apps die jij zou aanraden in deze online datingwereld?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.