Asus Zenwatch 2

Tech fashion getest: Asus Zenwatch 2

De Asus Zenwatch 2… als er één gadget is waar ik enthousiast van werd de afgelopen tijd, dan is het dat exemplaar wel. De Asus Zenwatch 2 combineert fashion, wat je van een sieraad verwacht, met het stukje tech wat je van een smartwatch eist. In deze review vertel ik je er meer over.

Design

De Asus Zenwatch 2 ziet er fantastisch uit. Allereerst over het lederen bandje: in een aantal stijlvolle kleuren verkrijgbaar. TechGirl kreeg de beige variant, wat natuurlijk erg goed te combineren is met allerlei kleuren en stoffen.

De smartwatch op zich, is vierkant te noemen met afgeronde hoeken. Je kunt uit ontzettend veel display backgrounds kiezen: van mannelijk tot vrouwelijk en van kleurrijk tot zakelijk opgezet. Ikzelf hou wel van een beetje kleur zoals je in de afbeelding boven dit artikel kunt zien.

Installatie

Het installatieproces is niet erg ingewikkeld. Bij het opstarten van de Zenwatch 2 wordt je door een soort stappenplan geleidt om de smartwatch naar jouw smaak te configureren. Van de juiste taal-instellingen tot koppelen met je eigen telefoon: de belangrijkste dingen regel je meteen.

Voor Android gebruikers is het belangrijk de Android Wear app op je telefoon te zetten. Daarmee heb je binnen een handomdraai toegang tot een aantal prettige apps/functionaliteiten.

Functies

De Asus Zenwatch 2 lijkt in eerste instantie op een gewoon horloge. Het laat de tijd zien, de datum en welk weer het wordt. Dat laatst is natuurlijk al een extraatje ten opzichte van analoge klokjes. Daarnaast kun je de smartwatch naar jouw smaak instellen. Dat gaat bijvoorbeeld over de notificaties die jij wel of niet wilt ontvangen op het kleine display.

Speciale functies die een extra vermelding waard zijn:

  • Zenwatch Message – waarmee je korte berichten, smileys en dergelijke kunt sturen vanaf jouw smartwatch.
  • Welness Manager – een ingebouwde activity tracker houdt bij hoe actief je eigenlijk bent en waar jouw verbeterpunten liggen qua sportieve prestaties. Hartslagmetingen niet inbegrepen.

Belangrijk om te weten: deze smartwatch is geschikt voor zowel Android als iOS. Ideaal voor als je nog wel eens tussen verschillende devices switcht.

Batterij

Bij minimaal gebruik gaat de Asus smartwatch 1,5 dag mee. Bij intensief gebruik moet je ‘m soms al binnen een halve dag opladen. Dat is echt een groot nadeel, alhoewel we deze energiebehoefte ook van concurrenten gewend zijn. Voordeel is dat hij gelukkig snel oplaadt…

Prijs

De Asus Zenwatch 2 is te koop voor een prijs van 169 euro. Daarmee is hij een stuk goedkoper dan de directe concurrentie van Samsung en Apple.

Conclusie

Al met al is de Zenwatch 2 een uitstekende aanschaf te noemen. De smartwatch ziet er super uit en is makkelijk te koppelen met je iPhone of Android telefoon. De gebruiksvriendelijkheid is groot te noemen; de wegwijs-instructie maakt het interessant voor mensen die nog niet eerder een smartwatch hebben gedragen of gebruikt.

Pluspunten:
Design
Gebruiksvriendelijk
Betaalbaar
Minder om:
Batterij
9.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.