Tegenwoordig vliegen de smartwatches, smart bracelets, fitnesstrackers en activity trackers ons om de oren. Kan de goed uitziende Misfit Ray zich onderscheiden in deze jungle van slimme apparaten? Lees het snel in deze review.

What’s in the box?

Voor deze review ontvingen we een Misfit Ray in de kleur ‘Carbon black’ met sportbandje (er bestaat ook een leren ietwat duurdere variant). Naast de Misfit zelf bevinden zich in het doosje nog drie kleine batterijen en een mini handleiding. De handleiding laat zien hoe we de meegeleverde batterijtjes in de Misfit dienen te plaatsen en waar we de speciale Misfit app kunnen vinden. Nadat de app is gedownload en de Misfit Ray via Bluetooth is getraceerd (en geüpdate) zijn we klaar om aan de slag te gaan, want meer dan dit hebben we niet nodig!

Wat kan de Misfit?

De Misfit is een fitness and sleep monitor in de vorm van een klein ‘sieraad’. Voorgaande houdt in dat terwijl jij dit sieraad draagt deze jouw activiteit en slaappatroon registreert. De Misfit is dan ook zo gemaakt dat je deze vrijwel nooit af hoeft te doen. Het bijbehorende bandje is flexibel zodat de Misfit comfortabel gedragen kan worden en de Misfit is waterdicht zodat deze ook onder de douche mee kan. Daarnaast zijn er verschillende accessoires beschikbaar voor de Misfit (lees: te koop). Mocht je uitgekeken zijn op het bandje, dan kun je deze bijvoorbeeld vervangen voor een ketting. De batterijen dienen zo’n 6 maanden mee te gaan. Je hoeft je Misfit dus ook niet af te doen om deze op te laden. Kortom, een gegarandeerde 24/7 registratie van jouw activiteit en slaapritme. Een registratie die je lekker overzichtelijk terug kunt vinden in de speciale Misfit app. Helaas moet je hiervoor de Misfit wel eerst even synchroniseren elke keer als je de app opent. Geduld is een schone zaak!

Wat kan de Misfit nog meer?

De Misfit zelf heeft geen beeldscherm. Toch weet dit kleine sieraad je ook zonder schermpje te informeren. Door dubbel op het sieraad te ‘tappen’ wordt het ledlampje actief. Indien deze eenmaal rood knippert heb je zo’n 25% van je dagelijkse doelstelling gehaald. Rood gevolgd door oranje staat voor 25 tot 50%. Rood gevolgd door oranje, gevolgd door geel staat voor 50 tot 75%. Een opeenvolging van rood, oranje, geel en wit staat voor 75% of hoger en een snelle opeenvolging van alle kleuren staat voor het behalen van 100% van je doel. Helder toch?
De Misfit Ray bevat naast het knipperende led-lampje ook een trilfunctie. Het apparaatje kan gaan trillen als je te lang stilzit, als er sprake is van een inkomend telefoongesprek of als je de Misfit hebt ingesteld als wekker. Al met al is de Misfit dus best een slim sieraad te noemen.

Wat kan de Misfit niet?

De Misfit Ray is absoluut geen hardcore fitnesstracker. Dat is de ambitie van de Misfit waarschijnlijk ook niet, maar toch ontbreekt er in mijn ogen wat. Zoals een hartritmemeter of GPS. Nadat ik de Misfit op een maandagochtend op mijn nachtkastje had geplaatst, registreerde het sieraad dit nog steeds als slaap. In realiteit was ik aan het genieten van een lange douche in plaats van welverdiende rust. Indien de tracker was voorzien van een hartritmemeter, dan had deze geweten dat het bandje op dat moment niet gedragen werd of dat er serieus iets mis was met de eigenaar. De Misfit heeft geen enkele mogelijkheid om te weten of deze daadwerkelijk gedragen wordt of niet. En ja, het is begrijpelijk dat het de bedoeling is dat je het sieraad 24/7 draagt voor een goede registratie. Echt reëel is dit niet te noemen. Het bandje van de Misfit is misschien wel flexibel, maar het cilindervormige sieraad zelf is nou niet bepaald buigzaam. Na een nachtje slapen had de Misfit dan ook met regelmaat een mooie afdruk in mijn arm achtergelaten. Laat dat nou net iets minder comfortabel zijn.

To buy or not to buy!?

De Misfit Ray is simpel in gebruik te nemen en ziet er stylish uit. Voor zo’n 100 euro kun jij de trotse bezitter worden van deze ‘fitness en sleep monitor’. Echt veel functionaliteiten heeft het slimme sieraad voor dit bedrag helaas niet te bieden. Een echte fitnessfreak zouden we de Misfit dan ook niet aanraden. Ben je echter op zoek naar een leuk uitziende gadget waarmee je op een luchtige manier je dagelijkse activiteiten kunt registreren? Dan is de Misfit Ray de gadget voor jou!

Stylish tracking met de Misfit Ray
Pluspunten:
  • Stylish
  • Batterij gaat zes maanden mee
Minder omdat:
  • Prijs
  • Weinig functionaliteiten
7.5Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.