hondsdagen

Slimme koelkasten en koelkast-apps: handig of onzin?

Verrukt stonden de kinderen van TechGirl Marianne bij de Samsung-koelkast te kijken in de winkel. “Kijk mam, deze heeft YouTube!”. En inderdaad, de Samsung Family Hub-koelkast heeft een touchscreen aan de buitenkant zitten. Leuk om YouTube te kijken. Maar dat was niet het enige! Zo kun je bij deze koelkast aan de buitenkant van je koelkast zien wat je ín je koelkast hebt liggen, kun je bij producten aangeven of je dit product nog moet aanvullen vanuit de winkel of hoe lang het nog houdbaar is en krijg je in de bijbehorende app op je telefoon zelfs een seintje als je product de houdbaarheidsdatum nadert. Inclusief receptsuggestie om het product in een gerecht te kunnen verwerken. 

En als we het over slimme koelkasten hebben, wat dacht je van de LG doorzichtige koelkast? Als je 2 keer op de deur van de koelkast klopt, dan wordt de deur doorzichtig. En dan kun je dus, zonder dat je de deur open hoeft te doen, zien wat er in de koelkast staat. In 2016 schreven we al dat deze koelkast er aan zat te komen en hij is dus ook daadwerkelijk geproduceerd. LG heeft nog een slimmigheidje waardoor je energie bespaart met deze koelkast: de door-in-door. Een klein deurtje ín de koelkast deur waar je veelgebruikte items kunt zetten. Die kun je dan dus pakken via dat kleine deurtje, zonder dat je de grote deur open hoeft te doen. 

Supergrappige gadgets voor echte techy keukenprinsessen, maar of het nu echt nódig is … Dat laten we aan jou over om te bepalen. Mocht je nu niet binnenkort toe zijn aan een nieuwe koelkast of het geld niet over hebben voor bovenstaande exemplaren, dan hebben we een paar leuke koelkast-apps voor je. 

Apps zoals Fridge Hero of NoWaste

Oké, stel je vast in op eerst best veel werk moeten verrichten voordat je er daadwerkelijk wat aan hebt, want je moet bij deze apps eerst je complete koelkast ‘uploaden’. Zet (of scan) alles wat in je koelkast staat in de app, geef aan wanneer de houdbaarheidsdatum voorbij is én geef aan hoeveel je van elk product hebt. Eet je iets op, dan verplaats je het product naar je boodschappenlijstje en eenmaal gekocht, swipe je het product weer terug je koelkast in. Je kunt bijvoorbeeld ook reminders instellen voor producten die bijna over de datum gaan, zodat je weet wat je vanavond moet eten. In theorie zou je met deze app een boel voedselverspilling tegen kunnen gaan, maar het nut van de app staat of valt wel met hoe goed jij het bijhoudt. Er zijn veel verschillende apps in de stores te vinden die min of meer hetzelfde doen, dus gaat het er vooral om wat jij fijn vindt werken.

Left2Cook

Een leuke aanvulling, met of zonder koelkast app, is de app Left2Cook. Koken met wat je in huis hebt. Jij geeft aan welke ingrediënten je nog in huis hebt en je krijgt meteen receptsuggesties. Handig!

MobileMobile

O ja, en wij? Wij kozen een Bosch koelkast. En 2 nieuwe apps op de telefoon.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.