Samsung Bespoke wasmachines

Samsung komt met fancy Bespoke-wasautomaat

Ze zijn zwart, ze zijn stijlvol en je krijgt er bijna zin van om de was te doen. Bijna… Samsung introduceert een nieuwe wasautomaat en droger van hun Bespoke-lijn. Bespoke is nog niet zo lang uit in Nederland. Het is de smarthomelijn van Samsung die de nadruk legt op functionaliteit én design. 

Samsung ken je wellicht van de wasautomaat Ecobubble. In 2012 werd de gewone Ecobubble geïntroduceerd, in 2014 volgde de Crystal Blue, toen in 2016 de AddWash, in 2018 de QuickDrive en in 2020 de AI-wasautomaat. Toch gaat het vooral om die Ecobubble-technologie wat de wasautomaat anders maakt: hierdoor wordt er alvast schuim gemaakt voordat het wasmiddel de trommel in komt, waardoor elk kledingstuk evenredig veel wasmiddel krijgt. Handig! Dit komt ook terug in de nieuwe Bespoke wasautomaat en droger. Die kunnen bovendien de was hygiënisch stomen om het vrij te maken van bacteriën.

Samsung Bespoke

Een wasautomaat en een droger zijn nu eenmaal logge dingen. Ze moeten er ook hetzelfde uitzien want er is nu eenmaal een grote trommel nodig. Is het niet om alles goed door elkaar te gooien, dan is het wel om goed te kunnen drogen. Samsung met zijn nieuwe wasautomaat en droger duidelijk wel gekeken hoe zelfs zo’n apparaat er wat mooier uit kan zien. Zelf zegt Samsung dat je je ‘witgoed’ (ze zijn helemaal niet wit) nu prima in je woonkamer kwijt kunt in plaats van weggestopt in een kast of schuur.

MobileMobile

Of ik het daar helemaal mee eens ben: tot op zekere hoogte wel. Het zijn mooie apparaten, maar het blijven natuurlijk grote vierkante blokken die aardig wat ruimte innemen. Zeker als je een beetje klein woont, dan is middenin de woonkamer een aanzienlijk minder aantrekkelijke optie, omdat je simpelweg niet zoveel woonkamer hebt. Heb je echter een supermooi, ruim appartement zoals die waar we waren uitgenodigd om de wasautomaat te bekijken, dan kunnen we ons helemaal voorstellen dat je het duo daar gewoon in je woonkamer zet.

SmartThings

De wasautomaat en droger van Samsung zijn ook echt een duo: ze zijn smart. Via Samsungs SmartThings-app kunnen ze communiceren. Zo kun je op afstand de was aanzetten en krijg je een seintje op de app dat je was klaar is. In 38 minuten is volgens Samsung 5 kilogram was schoongewassen. Wil je het ook gedroogd hebben, dan ben je in totaal 2 uur verder. Dat lijkt lang, maar betekent wel dat je ‘s middags kunt bedenken welke outfit je ‘s avonds aan wil. Als die outfit wel een wasje kan gebruiken, heb je hem met andere was toch lekker warm, zacht en droog in de avond. Zonder dat je alleen dat specifieke kledingstuk wast en dat is toch een stukje duurzamer.

Verder heb je weinig omkijken naar de apparaten. Je kunt in een speciale vulbak alvast een heleboel wasmiddel en wasverzachter kwijt, waarbij de wasautomaat zelf bedenkt hoeveel zeep er nodig is om je was te doen. Juist door dat Ecobubble-systeem zou dat aanzienlijk minder moeten zijn. Dat is niet alleen beter voor je portemonnee en handig in het gebruik van de apparaten: het is ook veel beter voor je kleding. Toch hebben meer wasmachines zo’n automatisch doseringssysteem, zoals Miele. We hebben de wasautomaat van Samsung niet getest, maar het klinkt vooralsnog als een erg handige hulp in de huishouding. En, afhankelijk van hoe groot je huis is, ook nog eentje die je helemaal niet hoeft weg te stoppen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.