Samsung Galaxy Buds Plus6

Samsung Galaxy Buds Plus: comfortabele, draadloze oordopjes bestaan

Ben je net helemaal gewend aan een draadje langs je nek, krijg je de kans om oordopjes te reviewen die echt helemaal draadloos zijn… juist als je net vijf kilometer kan hardlopen en die mijlpaal wilt vieren. Ik was een beetje bang dat de Samsung Galaxy Buds Plus niet in mijn oren zouden blijven zitten tijdens het rennen, maar deze buds zijn heerlijk. Al komen ze wel met een ietwat gênant nadeel.

Samsung Galaxy Buds Plus zijn oordopjes met een wit uiterlijk. Je steekt ze in je oor en ze blijven prima zitten, mede dankzij de extra rubbertjes waardoor de oordopjes goed in je oor klemmen. Het klinkt misschien alsof ze dan heel strak zitten, maar het verbaast me dat de oordopjes zo lekker zitten. Je voelt ze niet eens. Ik had laatst één oordopje uitgedaan, maar ik voelde totaal niet dat die andere nog in mijn oor zat, waarna ik dus dat ene oordopje in het verkeerde oor wilde doen. De Galaxy Buds zijn licht, maar niet te licht van gewicht.

Samsung Galaxy Buds Plus6

Het bewaardoosje

Daarnaast zien de dopjes zelf er ook mooi uit. Eerder heb ik wel eens draadloze oordopjes gereviewed waardoor ik me net Shrek voelde. Deze gladde, parelmoer-achtig afgewerkte, witte oordopjes zijn mooi klein en lijken erg elegant. Waar ik wel wat moeite mee heb, is het doosje waarin je ze bewaart. Het is een mooi glad, wit, cilindervormig bewaardoosje (dat je via USB-C kunt opladen) dat je makkelijk in je tas gooit. 

Maar… het lijkt een klein beetje op twee dingen die niet zozeer met het hoofd te maken hebben, maar meer met de zuidelijke regionen. Ik zeg het maar gewoon: als je het doosje in je hand hebt, zullen mensen denken dat je iets vasthoudt om bij jezelf in te brengen. Een tampon, een sekstoy: het kan allebei. Hoewel het dus een mooi slick design is, kan het dus op andere mensen wel overkomen alsof je andere plannen hebt. Eigenlijk vind ik het wel grappig, ik heb er al meerdere mensen mee aan het lachen gemaakt. “Oh, waar zijn mijn oordopjes. Zeg, heb je een wit doosje gezien wat lijkt op iets dat je zou meenemen naar de wc?” 

Samsung Galaxy Buds Plus6

Samsung Galaxy Buds Plus

Goed, dan het geluid, want dat is uiteindelijk waar je oordopjes voor aanschaft. Het klinkt goed! Ze kunnen niet zo hard dat je je trommelvliezen eruit blaast, maar wel hard genoeg om het boren bij de buren weg te filteren. Het geluid klinkt erg helder en het lijkt erop dat deze oordopjes daarmee geschikt zijn voor veel verschillende typen muziek. Vooral pop, EDM en klassieke muziek klinken erg goed. En gitaarmuziek, daar weten die OnePlus Bullets Plus ook wel raad mee.

MobileMobile

Het valt me als hiphop en RnB-luisteraar wel op dat ze iets minder diepe bass hebben dan de OnePlus Bullets die ik de afgelopen tijd heb gebruikt. En er is nog iets waarin ik de OnePlus Bullets prettiger vind: knopjes. De Samsung-oordopjes hebben geen knopjes. Dus als je net als ik een eclectische playlist aan heb staan met nummers uit allerlei genres en voor allerlei verschillende stemmingen, dan zit ik de hele tijd op de zijkant van mijn hoofd te tikken. Ik vond dat minder prettig.

Samsung Galaxy Buds Plus6

Tegen je hoofd tikken

Dat is namelijk hoe je liedjes skipt: twee keer tikken. Alleen registreert ie soms drie en soms één tik. Dat kan erg irritant zijn, want dat betekent dat je of pauze drukt, of het nummer opnieuw start. “Neeeee, dat nummer wilde ik niet meer horen, laat staan vanaf het begin!” Ik heb het wel eens hardop geroepen toen ik naar een afspraak fietste die al vijf minuten geleden was begonnen. Over het algemeen als je wat rustiger bent, dan is het echt wel werkbaar, dat tikken, maar het ziet er een beetje gek uit. Alsof je een geheim agent bent, of een tikkie gek. Zeker als je niet één nummer wil skippen, maar een stuk of vier.

Toch is dat eigenlijk het enige dat deze dopjes soms lastig in gebruik maken, want ze zijn verder mooi om te zien, het geluid klinkt goed én… de batterijduur is helemaal niet slecht! Sterker nog, ik zou er gedichten over kunnen schrijven hoe goed die batterijduur is. Je kunt er een goede werkdag gebruik van maken (ook een typische thuiswerkdag waarin je 10 uur werkt in plaats van 8), en als je ook nog het doosje opgeladen hebt en ze daar even instopt, dan kun je nog eens 10 uur vooruit. 

Samsung Galaxy Buds Plus6

Lekker lang luisteren

Dat doosje om ze in te bewaren mag dan lijken op iets anders, hij is wel heel handig als buffer. Als ik mijn OnePlus Bullets meegrijp en ze zijn leeg, dan moet ik bij een stopcontact blijven om ze op te laden. De Galaxy Buds Plus van Samsung kunnen on the go dus nog worden opgeladen. Heel erg fijn voor lange treinritten en vliegreizen, als die normaler worden. Heel slim van Samsung, want één van de grote nadelen aan draadloze oordopjes is dat ze nu eenmaal opgaan en dat doosje biedt een geweldige manier om ze waar je maar wil toch langer te gebruiken. En dat wil je, want deze oordopjes zitten heerlijk in je oren, bevatten een goede geluidskwaliteit en mooie look.

Samsung Galaxy Buds Plus6
Samsung Galaxy Buds Plus6
Samsung Galaxy Buds Plus: comfortabele, draadloze oordopjes bestaan
Pluspunten
Minder positief
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.