Samsung Galaxy A72

Samsung Galaxy A72 – fijne specs, nog leuker prijskaartje

Bigger, better, faster, stronger. In de smartphonewereld lijkt het soms allemaal te gaan om ‘wie heeft de langste?’. Grappig eigenlijk, want een groot deel van de bevolking hoeft helemaal niet de duurste, de snelste of de beste telefoon te hebben. Hij moet het gewoon goed doen, leuke extraatjes bieden en vooral goed betaalbaar zijn. Samsung geeft gehoor aan die doelgroep: speciaal voor hen zijn de Galaxy A72, A52 en A52 5G onthuld.

Samsung A72 = Awesome

Samsung komt dus met drie nieuwe modellen met een fijne prijs-kwaliteit verhouding. Alle modellen van de A-serie verschijnen in de kleuren Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black en Awesome White. De Galaxy A52, A52 5G en A72 zijn water- en stofbestendig. De telefoons hebben Dolby Atmos voor een extra rijk geluid bij het gamen en kijken naar films en ten slotte, zijn ze allen uitgerust met stereo speakers en extern geheugen tot 1 TB.

Camera’s en SnapChat samenwerking

Ook deze Samsung telefoons focussen op fotografie. Daarvoor hebben ze een quad-camera met 64 MP resolutie aan boord. En, toch wel cool: met de 4K Video Snap-functie zet je de mooiste momenten uit video’s direct om naar 8 MP foto’s. Handig voor YouTube thumbnails bijvoorbeeld.

MobileMobile

Een aantal andere camera functies:

 • OIS (optische beeldstabilisatie) voor scherpere fotos’en video’s.
 • Night mode maakt foto’s in donkere situaties zo scherp mogelijk. Het geheim van deze functie is dat het 12 beelden tot één beeld laat samensmelten.
 • Extra leuke content – Met AR Emoji en My Filter kun je allerlei smaakjes toevoegen aan je content. Daarnaast gebruik je Fun Mode om met de AR-Lens in Snapchat toffe dingen te doen.

Waar zitten de verschillen precies in?

 • De A72 is met 6,7 inches de grootste, de andere twee toestellen meten 6,5 inches per stuk.
 • De Galaxy A52 5G heeft een verversingssnelheid van 120 Hz, op de Galaxy A52 en A72 is dat 90 Hz. Plat gezegd betekent dat, dat je geen last hebt van haperende beelden, dat de overgangen heel smooth overkomen op het display.
 • De batterijcapaciteit is voldoende om je smartphone twee dagen lang te gebruiken, aldus Samsung. De A52’s hebben een capaciteit van 4.500 mAh en de A72 5.000 mAh.
 • Dankzij 5G connectiviteit behaalt de krachtige Galaxy A52 5G supersnelle snelheden.

Ook interessant van de nieuwe A-lijn

 • Comfortabele kijkervaring – Het scherm is ‘Eye Care’ gecertificeerd en heeft een ‘Eye Comfort Shield’. Automatisch wordt de kleurtemperatuur van het scherm aangepast op basis van de manier waarop jij je smartphone gebruikt. Met als gevolg minder vermoeide ogen. 
 • Gekoppelde apparaten vind je met SmartThings Find snel terug en met de Galaxy SmartTag zelfs niet-verbonden apparaten of bezittingen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy A telefoons zijn vanaf vandaag te koop voor de volgende prijzen:

 • Galaxy A52 = € 349,- (128GB) en €409,- (256GB)
 • Galaxy A52 5G = € 429,-
 • Galaxy A72 = €449,-.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.