Ring Door View Cam

Ring Door View Cam recensie – Superspion voor je voordeur

Je moet er wel een spionnetje voor in de deur hebben (zo’n kijkgaatje waarmee je de wereld vaak in fisheye kunt bewonderen) maar dan heb je ook wat: we mochten de Ring Door View Cam testen en die opende een heel nieuwe wereld voor me.

Het is warm en ik werk thuis: ik zit dus wel eens in de zon om er iets minder als Sneeuwwitje – of beter nog, de heks uit Sneeuwwitje – uit te zien, en meer als Beyonce. Dat betekent dat ik veel uren besteed in de tuin, waardoor ik de deurbel niet hoor. Eerst loste ik dat op door briefjes op de deur te plakken dat ik in de tuin zat en dat de poort open was, maar soms vergat ik het briefje en had ik dan weer zo’n irritant gemist-briefje in de deur. Vreselijk.

Ring Door View Cam

Ik besloot de Ring Door View Cam te installeren. Iets waar ik een tijdje tegenop zag, want ik heb een redelijk oud huis met een oude deur. Zo’n deur waar al duizend jaar dezelfde spion inzit en die al vijftien keer een nieuwe schilderbeurt heeft gehad. Maar goed, op een avond ging ik dan toch maar aan de slag, ook omdat ik benieuwd was hoe die camera mijn leven ging veranderen.

Hoewel je de Ring Door View Cam zonder gereedschap kunt installeren, had ik wel een flinke tang en wat kracht nodig om mijn deur zodanig te mishandelen dat de oude deurspion eruit ging. Nadat dat was gelukt -YES!- was ik er helemaal klaar voor de Ring erin te doen. Het leek me een fijn idee dat hij door het gat in de deur stevig vastzat, versus andere deurbellen die vaak een soort van geplakt op de deur zitten en er zo afgehaald kunnen worden. Deze zit lekker stevig vast, aan de ene en de andere kant van de deur.

Waar ik echter bij het installeren niet bij stil had gestaan, was dat de batterij van de Door View Cam nog wel moet worden opgeladen. En verwend als ik ben met OnePlus’ warpcharge werd ik na 2,5 uur wel ongeduldig: was hij nou nog steeds niet vol? Een korte speurtocht op het internet vertelde me dat dat wel 5 tot 10 uur kon duren. Gelukkig was dat in mijn geval rond de 5 à 6 uur, waardoor ik om 1 uur ‘s nachts de boel ging installeren. Pro tip: doe dat liever niet, want hij maakt geluid als je dat doet en dat kan vrij hard door de buurt schallen.

Installeren is zo gepiept

Het fysiek installeren van het apparaat gaat echt heel erg makkelijk. In de app wordt het bovendien stap voor stap en met video-ondersteuning uitgelegd. Ik heb geen seconde gedacht dat ik hulp nodig had of dat ik het niet begreep. Bovendien hoef je helemaal niet zoveel stappen te zetten. Het klikt gemakkelijk in elkaar en dan zit het stevig vast. Ook heb ik het idee dat de batterij een hele tijd meegaat. En zo niet, ook geen ramp: je haalt de achterkant van de Ring – die dus aan de binnenzijde van je deur zit – er makkelijk af om de batterij wat welverdiende laadtijd te geven. Let wel op: je hebt dan dus even geen deurbel.

Het instellen van Ring Door View Cam is ook heel eenvoudig. Afhankelijk van hoe je woont kun je hem op bijna alles af laten gaan, of juist een heel kleine diameter om de camera heen selecteren waarop hij afgaat. Ring Door View Cam is op allerlei manieren af te stellen. Ik heb hem zo afgesteld dat hij filmt zodra er iemand echt voor mijn deur staat. Dat is ten eerste handig als je aan een drukke straat woont, maar ook in verband met de privacy. Constant een openbare weg filmen is niet oké. Ook handig om te weten: Ring levert dubbelzijdig bedrukte stickers mee waardoor je mensen kunt aangeven dat ze gefilmd worden. Wel zo netjes.

Ook goed om te weten: hij werkt via wifi en heeft een indrukwekkend goede verbinding. In de app van Ring kun je alles stap voor stap instellen en dat geldt ook voor hoe ver de ‘kijkwijdte’ van de camera is. Er is een handige wizard die je kan helpen, of je kunt het allemaal zelf handmatig instellen. De app is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Hij laat je live meekijken met wie er voor je deur staat, of überhaupt wat er voor je deur gebeurt. Zo kun je zelfs als je op vakantie bent toch even kijken hoe het “thuis” is.

Niet alleen camera, ook deurbel

Je kunt Ring Door View Cam natuurlijk ook alleen als deurbel gebruiken, want er zit gewoon een knop op met een handig blauw lampje. Dan nog is het trouwens verstandig om mensen op de hoogte te stellen dat ze gezien kunnen worden zodra ze aanbellen. Het geluid van de bel is niet heel hard. Maar, als je hem niet kunt horen en je hebt je telefoon op luid staan, dan wordt je telefoon ingeschakeld als een soort echo van de deurbel. Je voelt hem vast al aankomen: dat is dus ideaal als je in de tuin ligt.

Ik was al blij met Ring Door View Cam omdat hij zo makkelijk te installeren was. Maar toen ik eenmaal voor het eerst iemand voor de deur zag staan, werd ik helemaal gelukkig. Niet omdat het de charmante postbezorger was met een pakketje van een online winkel waar ik te vaak shop. Ik was happy omdat het beeld ook nog eens ontzettend scherp was. Het zijn echt HD-beelden. Als het donker is stapt ‘ie zelfs over op infrarood en zie je in ‘zwart-wit’ alsnog superscherp wat er allemaal gebeurt.

Nu zijn dit allemaal voorbeelden van als ik thuis ben, maar het kan natuurlijk zijn dat ik net even in de supermarkt sta. Het handige is dat er een microfoon zit in de deurbel. Hierdoor kun je je postbode aanwijzingen geven, zoals: zet maar in de tuin, ik ben toch zo thuis. Of je kunt hem vertellen bij welke buren hij het het beste kan brengen of hem simpelweg bedanken omdat hij – zeker in deze tijden – geweldig werk verricht. Hoe dan ook, het is erg handig om op deze manier toch nog contact te kunnen hebben, ook al ben je niet thuis. Plus, het is sowieso fijn om te weten wat er in en om je huis gebeurt als je niet thuis bent.

De veiligheid van de buurt

Hoewel de reden dat ik deze digitale deurspion heb geïnstalleerd misschien een beetje vreemd was, ben ik om heel veel redenen blij dat ik het heb gedaan:

  1. Tof dat het me zelf lukte om dit mooie apparaat te installeren.
  2. Erg handig dat je altijd een seintje krijgt als er iets rondom je deur gebeurt.
  3. Je kunt dankzij de microfoon even iets roepen naar de persoon die er staat.

Uiteindelijk is het vooral de missie van Ring om ‘de buurt’ veiliger te maken en daar kan ik goed inkomen. Er zit wel een addertje onder het gras. In de eerste maand kun je gratis op een later moment de video bekijken die het apparaat heeft opgenomen. Dat kan na die maand niet kosteloos. Je moet dan een Ring Protect Plan afsluiten, waardoor de video 30 dagen beschikbaar blijft. Dat is jammer. Als je ‘s ochtends wakker wordt en er is ‘s nachts beweging gedetecteerd, dan kun je dus niet terugkijken hoe en wat. Je kunt alleen live kijken wat er voor de camera gebeurt. Het Ring Protect Plan is natuurlijk een optie, want je kunt er bijvoorbeeld ook videobeelden mee delen. Het kost je alleen wel 3 euro per maand of 30 euro per jaar.

Tot slot heb ik nog een leuke verrassing voor mensen die het ouderwetse kijkgaatje missen. Die is er alsnog! Je kunt een klein grijs klepje wegschuiven en dan heb je via de Ring alsnog het gewone, gouwe ouwe kijkgaatje. Zo kun je alsnog direct met je eigen ogen spotten wie er voor de deur staat.

Ring Door View Cam
Ring Door View Cam
Ring View Door Cam
Ring Door View Cam
Ring Door View Cam biedt je veel meer dan slechts een deurbel. Je kunt even kijken hoe het er thuis voorstaat, of zelfs iemand even toeroepen. Het apparaat is makkelijk te installeren en werkt als een trein. Plus, hij ziet er erg mooi uit op de deur én je kunt nog steeds het oude vertrouwde kijkgat gebruiken als je dat wenst.
Pluspunten
Minder positief
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.