De beste rijmwoordenboeken voor je sinterklaasgedicht

Het is alweer bijna zover, pakjesavond. De ultieme kans om tot het allerlaatste moment te wachten met het schrijven van je gedicht, en dan lekker in de stress te schieten want je bent te laat begonnen. Gelukkig kan TechGirl Suzanne je daarbij helpen. Zij zet de beste online rijmwoordenboeken voor je op een rijtje.

De klassieker: Mick’s Rijmwoordenboek

Voor de meesten waarschijnlijk een klassieker, het rijmwoordenboek bestaat immers al sinds 1999. Dat gevoel bekruipt je dan ook direct als je de website bezoekt. De lay-out lijkt namelijk niet echt meegegaan te zijn met de tijd. Echter doet dit niks af aan de betrouwbaarheid van de website, welke elk jaar lijkt te worden geüpdatete. Op de site kan je zelfs cadeautips en rijmtips vinden, wat willen we nog meer?

Van Dale rijmwoordenboek

Dit rijmwoordenboek mag natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Dit is namelijk het rijmwoordenboek van het bekendste Nederlandse woordenboek. Wil je dus zeker weten dat alle woorden 100% correct zijn? Gebruik dan dit rijmwoordenboek. Ook leuk: dit rijmwoordenboek is eind 2020 nog geüpdatete met nieuwe woorden. Dus o.a. alle woorden met betrekking tot bijvoorbeeld het coronavirus kan je ook terugvinden in dit rijmwoordenboek. De van Dale is dus up to date én zeker weten correct! Hieronder een kleine greep uit de woorden die recentelijk zijn op genomen in het van Dale rijmwoordenboek. Want zeg nou zelf: wat is een sinterklaasgedicht nou zonder het woord ‘yogasnuiver’ of ‘wuhanshake’?

Een greep uit de recentelijk toegevoegde woorden aan het van Dale rijmwoordenboek

Voor de luie dichter: de gedichten generator

Als dichten écht niet je ding is, of je hebt het schrijven van je gedicht zo lang uitgesteld dat er geen tijd meer is om alles zelf te bedenken, kan je terugvallen op de De gedichten generator. Via een gedichten generator kan je zelf verschillende dingen meegeven die in je het gedicht wil laten terugkomen. Dingen zoals iemands naam, leeftijd en cadeau. Erg handig en snel, maar mijn tip zou wel zijn om er op z’n minst nog een aantal regels zelf bij te bedenken. Doe je dit niet, wordt het wel een erg afgezaagd gedicht.

Voor de technische dichter: je eigen rijmwoordenboek maken

Voor de echte TechGirls onder ons: waarom zou je niet je eigen rijmwoordenboek maken? En misschien nog iets makkelijker, een auteur van neerlandistiek heeft al een python script geschreven wat je zo van GitHub kan halen om te gebruiken. Dit rijmwoordenboek is gebaseerd op de CELEX database, waar elk woord van een fonetische transcriptie wordt voorzien. Om dit python script te gebruiken is het wel handig als je de basis van python begrijpt, maar een expert hoef je zeker niet te zijn!

MobileMobile

P.S. zoek je nog leuke tech sinterklaaskadootjes voor kinderen? Lees dan eens dit artikel.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.