“HEY GOOGLE, goedenavond!“, “Goedenavond, het is half elf ‘s avonds, dit is het laatste nieuws, …….“. Heerlijk vind ik dat, nog even het laatste nieuws luisteren voor het slapen gaan. Én omdat een wekker op je nachtkastje toch wel handig is, waarom dan niet meteen een smart wekker? Oh enneh.. ik schrijf ‘HEY GOOGLE’ steeds in hoofdletters, omdat ik oprecht altijd tegen het onbeleefd harde aan tegen Google praat. Doen meer mensen dit?
Ik heb in ieder geval met liefde voor jullie getest of de Xiaomi Mi Smart wekker de moeite waard is.
Algemeen
Zelf was ik direct al fan van deze wekker. Hij is lekker klein en ziet er vrolijk uit met die gekleurde cijfers. Deze kleuren kun je overigens wel aanpassen als je dat fijner vindt. Je kunt zelfs je eigen foto’s als achtergrond instellen! Als het donker is veranderen de cijfers naar een witte kleur met een lagere helderheid, zodat er ‘s nachts niet te veel licht in je kamer schijnt.
Het schermpje van de wekker heeft een grootte van 3,97 inch en is dus vrij compact. Hierdoor past de wekker makkelijk op je nachtkastje. Wel is de wekker wat mij betreft groot genoeg, omdat de cijfers die de tijd aangeven bijna de volledige grootte van het schermpje innemen en dus duidelijk leesbaar zijn.
Het gebruiken van deze wekker is mogelijk via Google Home, Xiaomi Home, of via het apparaat zelf, dus het instellen van de wekker is gemakkelijk te doen.
Geluid Xiaomi Smart wekker
Naast het roepen van “HEY GOOGLE” en je wekker de opdracht geven om andere apparaten aan of uit te zetten, kun je er ook muziek mee luisteren. Hier ben ik zelf niet echt van gecharmeerd. De kwaliteit is vrij matig en dat vind ik storend. Muziek luisteren met deze wekker doe ik dus in de praktijk niet. Heel verbazingwekkend vind ik dit overigens niet. Voor wat de wekker kost (rond de €50) had ik er al geen hele hoge verwachtingen van.
Extra functies Xiaomi Smart wekker
Via het schermpje van de wekker kun je door wat extra mogelijkheden scrollen. Het weerbericht, de muziek die je hebt geluisterd via Spotify of bijvoorbeeld de afspraken die in je Google agenda staan.
Ik merk, nu ik de Xiaomi Mi Smart wekker een tijdje in gebruik heb, dat ik hem vooral gebruik voor de tijd, het aansturen van andere smart apparaten en het luisteren van het nieuws. De andere extra opties zijn een leuke toevoeging, maar ik merk dat ik in de praktijk niet erg vaak gebruik maak van de opties die via het schermpje van de wekker te bereiken zijn. Hiervoor vindt ik het scherm toch wat aan de kleine kant. Voor bijvoorbeeld het weerbericht kijk ik net zo gemakkelijk even op mijn telefoon (of vraag ik het aan Google), in plaats van dat ik dat zou doen via het schermpje van de wekker.