Kurio kindertablet getest

Review: Wat kan je dreumes met een Kurio kindertablet?

Ben je op zoek naar een veilige kindertablet? Dan is de Kurio Tab Ultra 2 misschien wel een keuze voor jou! TechGirl Nadi probeerde hem uit. Dat wil zeggen, haar zoontje probeerde hem uit. Wat kun je met de Kurio Tab Ultra 2 (en waarom is een kindertablet toch echt wel handig)? Je leest ’t hier!

De Kurio Tab Ultra 2 is een tablet die speciaal gemaakt is voor kinderen. Kurio is – naar eigen zeggen – de veiligste en best geteste kindertablet op de markt. Wij nemen de proef op de som! Kadertje: we hebben geen andere kindertablet om te vergelijken, maar kennen uiteraard wel de reguliere tablets.

Qua uiterlijk is ’t een reguliere tablet met een (in ons geval) blauw bumpertje die helpt bij vallen en stoten. Er zit 32GB geheugen op de tablet en er zijn meer dan 70 apps beschikbaar. In de doos zit -naast een oplader- een houdertje, voor als je de tablet neer wil zetten.

Aandachtig kijken wat alle geluidjes en knopjes doen (14 maand)

Vanaf welke leeftijd kan de kindertablet Kurio?

Volgens Kurio zelf is de tablet geschikt vanaf een jaar of drie, maar als je het mij vraagt kan een kindertablet vanaf iedere leeftijd al. Onze zoon is nu 14 maanden (dreumes) en vanaf dat ‘ie 1 jaar werd mag hij de tech-wereld ontdekken. Met mate, uiteraard, en onder toezicht. We leven in een wereld vol schermpjes en digitale gadgets, dus (maar dat is iedere ouder voor zich) wij voeden ons kindje op met de tech die beschikbaar is. Zo wordt ‘ie vlot mediawijs. Uiteindelijk willen we dat onze zoon zelf snapt wat ’teveel’ schermtijd is, zodat ‘ie zelf kan leren wanneer hij met speelgoed binnen of buiten wil spelen of dat ‘ie op een tablet speelt. En misschien verandert onze visie nog wel als ‘ie wat ouder is, maar voor nu vinden we de afwisseling onderdeel van de opvoeding.

Enfin, we hebben de Kurio kindertablet dus getest vanaf 12 maanden leeftijd. Kan ‘ie er dan al écht wat mee? Nee, hij kan natuurlijk niet alle opties ten volste gebruiken. Maar hij vind het wel heel leuk om ons na te doen. En er staan al spelletjes op voor de allerkleinsten, zoals de Duplo trein en Baby Shark. Dit is vooral lekker klikken en swipen. Bij Baby Shark moet je bubbeltjes poppen door er op te tikken. Het is prachtig om te zien hoe onze zoon reageert als hij iets heeft aangeklikt en dat beweegt en maakt geluid! Actie-reactie skills.

Daarnaast staat er YouTube Kids op. Hartstikke leuk voor liedjes en andere kindvriendelijke programma’s. Heel fijn: je kunt zelf nog streamingdiensten zoals Netflix downloaden.

Welke apps staan op de Kurio kindertablet?

Op de Kurio kindertablet staan allerlei (Nickelodeon) eigen apps en games, die kindvriendelijk zijn en na downloaden zonder internet te gebruiken zijn. Ideaal voor onderweg! Daarnaast staat er dus niet iets op wat niet geschikt is voor je kindje. En als je bij instellingen wil komen, zijn er wachtwoorden of andere toegangsopties (zoals het invoeren van je geboortejaar) nodig. Het is een ‘spelen en leren’ kindertablet. De apps en games die er op staan zijn deels educatief, en deels ‘voor de leuk’. Op de website van Media Ukkies vind je trouwens tips over hoe je op een mediawijze manier je kind met schermen op laat gaan.

Om te kunnen videobellen met papa, mama, opa’s en oma’s staat er een Twinme-app op. Deze app kun jij zelf ook installeren op jouw telefoon.

Oh, en nog wat andere voordelen van de Kurio kindertablet:

  • Alle websites die niet geschikt zijn voor kinderoogjes worden automatisch geblokkeerd
  • Je kunt apps toevoegen of verwijderen
  • Je kunt per dag en per week tijden instellen dat je kindje mag spelen met de tablet (ideaal voor het inrichten van schermtijd). Kurio adviseert zelf een speeltijd van 10 minuten, en wanneer dit er op zit geeft de tablet dit aan en zal ‘ie vanzelf uitgaan.

Verder is de kindertablet (spat)waterdicht (een paar druppies kan ‘ie wel hebben, maar een enkeltje zwembad niet), heeft ‘ie ingebouwde gehoorbescherming. Er is een roze versie (qua bumper) en een blauwe versie. Die had van mij ook wel beige, bruin, okergeel of donkergroen mogen zijn. Iets neutralers dat meer past bij de ‘hippe’ kleuren van nu ;-), maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

👶 Voor alle mama’s-to-be en mama’s is er nu het TechGirl dossier ‘Mama & Baby’. Hier vind je alles over tech, gadgets en lifehacks voor (aanstaande) moeders. Recensies, vlogs, artikelen en meer!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.