teufel mute

Review: Teufel Mute biedt betaalbare noise cancelling

Onderweg zijn met de trein; het kan je horendol maken met een kleine die ligt te krijsen achter jouw zitplaats. Een hoofdtelefoon is dan een godsgeschenk! Als je noise cancelling wilt, moet je voor een deftig toestel toch al 300 euro neerleggen. Teufel introduceert daarom een betaalbare mid-range variant met een uitmuntende bass. Een nieuwe zet van geluidsspecialist Teufel, want nog niet eerder brachten zij een hoofdtelefoon met actieve noise cancelling op de markt.

First impressions

Enthousiast maakte ik de doos open; wat een goed doordachte verpakking, als een puzzel vouwde hij uit elkaar. De geharde case verklapte hoe duurzaam het geheel wel niet moest zijn, de hoofdtelefoon zag er alvast cool uit met de letter “T” op de zijkanten (made for me, hehe). De stevig gebouwde headband en zachte ovale oorcups waren de eerste pluspunten die ik opmerkte. Enkel de plastic behuizing voelde een tikkeltje cheap, zo ziet ‘ie er gelukkig niet uit. De kabel is een dunne lichte nylon draad zonder afstandsbediening, dat vond ik wel jammer.

IMG_20160124_233840

Tijd om hem op te zetten… oh, wat krijgen we nu? Odd shape alert! Bij het stretchen van de cups merk je meteen op dat de headband zich vormt naar een ovaal hoofd. Nu, dat heb ik gelukkig niet. Je ziet er wel uit als een… alien? Anke kreeg al snel een selfie toegestuurd.. Geen paniek, binnenshuis lacht niemand erom (mijn hond alleszins niet). Nu, de vorm went wel na een tijdje, ik ging er zelfs mee hardlopen in het bos (de kraaien vlogen wel weg).

Enough with the bullying! Deze hoofdtelefoon zit écht wel goed op je oren. Dit was de eerste over-ear die ik ooit langdurig ophad. Ik droeg hem op de eerste dag 7 uur non-stop, dit om mogelijke problemen op te merken. Geen hoofdpijn whatsoever.

Noise cancelling

Bij deze technologie wordt er gebruik gemaakt van ingebouwde microfoons die het omgevingsgeluid opmerken en zo signaal geven om een anti-geluid te produceren. Zo filtert hij geruis, mensenmassa of een ronkende motor probleemloos weg. Hier en daar hoor je wel eens een luider gegeven, dit is nu eenmaal onoverkoombaar.
Wat ik jammer vond is het feit dat Teufel, en de andere fabrikanten, gebruik maken van een old-school AAA-batterijtje. Waarom niet meteen een lithium-ion batterij inbouwen die uren meegaat en die je vervolgens aan je gsm oplader kan hangen? Graag zie ik dit in de toekomst veranderen, anno 2016.

Oh, en ook dit nog; zet géén noise cancelling op wanneer je theepot op het vuur staat..

Pro’s

 • Geluidsbeleving; mids en lows komen sterker naar voren dan de highs.
 • Sterke diepe bass
 • Comfortabel voor uren luisterplezier
 • Noise cancelling aan/uit knop + muziek pauzeren
 • Duurzame reisetui
 • Stevig geheel van Duitse makelij
 • Licht snoer

Cons

 • Vormgeving
 • Plastic schelpen
 • AAA batterij die maar 40u meegaat
 • Niet inklapbaar
 • Geen bediening of microfoon

Score: 7,5

Wil jij wegdromen in je muziek of geconcentreerd verder kunnen werken op welke plaats dan ook? Voor 169 euro is de Teufel Mute zeker geen slechte keuze.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.