samsung gear fit
tekst

Review Samsung Gear Fit

Altijd al benieuwd geweest hoeveel calorieën jij daadwerkelijk verbrandt met dat half uurtje hardlopen? Of vraag jij je geregeld af of je actief genoeg bent op een dag? De Samsung Gear Fit zou wel eens antwoord kunnen geven op die vragen.

Met zijn strakke design is het absoluut geen straf om de GearFit om je arm te dragen. De kleuren van de display zijn flitsend (en naar smaak in te stellen), de afmetingen zijn degelijk maar compact en het horloge heeft een prettige pasvorm om de arm. Op dit moment alleen verkrijgbaar met een mat zwart armbandje, misschien dat de fabrikant daar nog wat maar variëteit in kan aanbrengen.

Het design is prima in orde, maar hoe zit het met de functionaliteit van dit apparaatje? De Gear Fit, met een batterijduur die enkele dagen meegaat, beschikt over verschillende functies. Zo is het mogelijk om gegevens over je trainingen te verzamelen, zoals verbrande calorieën, afgelegde afstand en gemiddelde snelheid. Bij het hardlopen is het ook mogelijk een coach, gebaseerd op je hartslag, te gebruiken. Wil je graag één minuut planken? De timer houdt voor je bij wanneer je seconden voorbij zijn en geeft je met trillingen te kennen dat je tijd erop zit. Ook de stappenteller is een leuke maar verslavende functie van de Gear Fit. Een hoeveelheid van 10.000 stappen per dag wordt aangeraden. Wij laten ons maar even niet uit over hoeveel (of hoe weinig) stappen wij behaalden.. 😉

Toch kunnen we niet alleen maar positief blijven over deze smartwatch. De hartslagmeter is niet altijd even accuraat. Wanneer een ‘losse’ hartslagmeting wordt gedaan, kan de Gear Fit de hartslag moeilijk vinden. Het is noodzaak extreem stil te blijven zitten. Verder is het jammer dat de hartslagmeter alleen voor langere periodes gebruikt kan worden bij specifieke trainingen. Staat de training die je gaat doen niet in het rijtje van de opties, dan is er geen optie om je hartslag over die periode te meten.

De beste resultaten zijn overigens echt te verkrijgen wanneer de Gear Fit wordt aangesloten op de Samsung Galaxy S5 (een ouder model wordt niet aangeraden). De metingen die verricht worden op je Gear Fit verschijnen meteen op je mobiel. Voor health freaks onder ons zijn er met de S Health App extra opties, zoals het bijhouden van je maaltijden (= binnenkrijgen van aantal calorieën). Het verbinden met je smartphone is echt noodzakelijk voor de metingen van trainingen als Fietsen en Trektocht. Deze opties vereisen namelijk de GPS functie van je mobiel. Overigens moet wel de kanttekening gemaakt worden dat met fietsen ook echt fietsen bedoeld wordt. Een kwartiertje op de fiets in de sportschool werkt niet om metingen te kunnen verrichten (want je verplaatst je niet).

Verder krijg je door het verbinden met je mobiel ook social media meldingen: voortaan zal je op twee apparaten gewaarschuwd worden dat iemand je Facebook status net heeft geliked, je een email binnen hebt gekregen, of een melding hebt op Twitter.

Kortom, de Samsung Gear Fit wordt getypeerd door een mooi design met goede, maar ook wat mindere functies, zoals de hartslagmeter. Al met al krijgt de Gear Fit een nette 7. Hoewel de smartwatch goed op weg is, zou je voor deze prijs toch iets meer functionaliteit mogen verwachten.

We hebben ook een fotoshoot met de Gear Fit én Galaxy S5 gehouden. Die foto’s check je hier: Fotoshoot foto’s

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.