review samsung ativ one 5 style
Smaken verschillen - ik hou van dit design...

Review: Samsung ATIV One 5 Style

Niet iedereen is een Apple fanboy of -girl. Geeft niks! Er zijn genoeg alternatieven te bedenken. Zoals bijvoorbeeld de Samsung ATIV One 5 Style. Wij testten of deze all-in-one pc de strijd aan kan met Apple’s iMac.

Installatie

Ik was eigenlijk niet van plan om nog iets te schrijven over de installatie van smartphones, computers of audio installaties. Maarrrrr… Dus toch. Want deze all-in-one pc is zó gemakkelijk om op te stellen. Even het scherm op het stroom aansluiten, de bluetooth-verbinding voor de muis instellen en de pc met jouw draadloze netwerk verbinden. That’s it. Mijn complimenten voor het installatieproces dus!

Design

Dan het design. Smaken verschillen natuurlijk. Maar I love it. De Samsung ATIV One 5 Style ziet er vrij slank uit, zeker als je je bedenkt welke capaciteiten hij biedt. Oké, eerlijk is eerlijk; hij is niet zo dun als de nieuwste iMac. Prijs/kwaliteit-verhouding noemen ze dat. Want de Samsung ATIV One 5 Style is daarmee ook een stuk goedkoper dan Apple’s concurrent.

Deze all-in-one pc heeft een prachtig afgerond design wat lijkt op de Galaxy-lijn van Samsung. Geen ‘los’ apparaat, maar een echte toevoeging aan het assortiment dus. Het (glanzende) scherm van de ATIV One 5 Style heeft een vrij dikke bezel, waar een webcam in geïntegreerd is. Een prima toepassing als de resolutie wat beter was geweest. Een pluspunt van het scherm; deze kun je kantelen naar jouw gewenste kijkhoek.

Ik vind het erg mooi dat het toetsenbord en de muis draadloos zijn. Dit is niet alleen esthetisch gewenst, maar ook fijn, omdat je nergens achter blijft haken. Je herkent het vast wel dat je soms aan de muis moet ’trekken’ voor je de draad een beetje ‘losjes’ hebt hangen. Helaas heeft het toetsenbord ook een minpuntje; op de één of andere manier vind ik de toetsen wat stug werken. Ze ’tikken’ wat hard.

Beeld-/Geluidskwaliteit

Nog even over de beeldkwaliteit van de Style. Deze is subliem! Het heeft een full hd kristaldisplay waarop foto’s, video’s, maar ook teksten, fantastisch op uit komen. Dan is er nog zoiets als de krachtige CPU en grafische chip… Zaken die voor de leek wat ingewikkeld zijn. Maar ik kan je vertellen: hetgeen wat dit beestje onder de motorkap heeft zitten, is nogal interessant.

MobileMobile

Voor een nog betere multimediale ervaring beschikt de ATIV One 5 Style over een 2.2 geluidssysteem. Hiervoor zijn speakers voor de hoge- en lage tonen ingebouwd. En dat is te horen ook! Ik ben met name tevreden over de hoge tonen die deze pc weet voort te brengen. De hoogste zangstukken hoor je goed terug. Als je het volume harder zet, vervormd de muziek nauwelijks.  Prima dus!

Snelheid

De Samsung ATIV One 5 Style heeft behoorlijk wat snelheid, mede doordat het op Windows 8 draait. Ik moet bekennen dat ik nog niet uitvoerig met dit besturingssysteem gewerkt had, maar desondanks – chapeau! Windows 8 is gewoon wennen als je 7 of XP kent, maar het systeem is behoorlijk gebruiksvriendelijk opgezet. Ik moet alleen nog wel even oefenen voor ik me expert mag noemen…

Toepassingen

Twee mooie functionaliteiten die ik niet onbelicht wil laten, zijn Samsung Homesync Lite en Samsung SideSync. Eerstgenoemde maakt het mogelijk om multimedia in de “cloud” op te slaan waar je met maximaal 5 apparaten bij kunt. Bijvoorbeeld je smartphone, laptop of… De ATIV One 5 Style! Geen kabels, niets. Gewoon draadloos toegang tot je eigen thuisbibliotheek. Met Samsung SideSync is het zelfs nog gemakkelijker; daarmee zet je bestanden van je smartphone rechtstreeks naar de all-in-one pc en andersom. Makkelijk!

De Samsung ATIV One 5 Style heeft natuurlijk ook nog bedrade verbindingsmogelijkheden. Hieronder zie je wat er precies mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheden Samsung ATIV One 5 Style
Verbindingsmogelijkheden Samsung ATIV One 5 Style

Conclusie

Nee, het is geen iMac. Maarrr… Je wilt een goed betaalbare, all-in-one pc. Het liefst iets met Windows. Niet te moeilijk in het gebruik en eigenlijk ook nog met een mooi design. Nou ja. Waar wacht je dan nog op? De Samsung ATIV One 5 Style staat voor je klaar!

Pluspunten:
Stijlvol
Multimedia monster
Connectiviteit
Minder:
Webcam
Toetsenbord
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.