handen-benen-haren-scheren

Review: Philips Lumea 9900, nooit meer scheren?

Benen scheren, het is toch een klusje wat ik in de zomer al snel om de dag doe. Hoe lekker zou het zijn als dit niet meer hoeft omdat je benen langere tijd haar vrij zijn? Dat dachten de bedenkers van de IPL (Intense Pulsed Light) technologie waarschijnlijk ook. Dit is namelijk een methode om met behulp van lichtflitsen de haarzakjes ‘in slaap’ te brengen. Als je volledig stopt met het gebruiken komen je haren dus gewoon terug. Deze technologie wordt tegenwoordig vaak aangeboden bij schoonheidssalons. Echter, Philips heeft ook dit soort apparaten op de markt gebracht zodat je dit zelf kan doen. Hoe handig?! Om te checken of dit ook daadwerkelijk doet wat het belooft, heeft TechGirl Suzanne de Philips Lumea 9900 voor jullie getest. Lees hier haar review!

Philips Lumea 9900

Philips Lumea IPL-technologie is afgeleid van professionele IPL-technologie en door ons aangepast zodat jij veilig en effectief IPL-behandelingen uit kunt voeren; gewoon thuis en wanneer het jou uitkomt. Bij het gebruik van Lumea wordt het haarzakje niet definitief vernietigd (zoals bij professionele IPL-behandelingen), maar in een ruststand gebracht. Als je de behandeling regelmatig (eens in de 4-8 weken) herhaalt, blijft de haargroei weg.

De vormgeving van het apparaat oogt erg vrouwelijk maar wel strak, dus het ziet er aantrekkelijk uit.

Bij de Philips Lumea 9900 zitten vier verschillende opzetstukken geleverd (zie foto). Een opzetstuk voor de bikinilijn, een voor de onderarmen/oksels, een voor het gezicht en een algemene (voor bijvoorbeeld de benen). Er zit ook een handig opbergetui bij. Ook is er een bijbehorende app, met extra tips en ondersteuning.

De Philips Lumea 9900 met opzetstukken

De Philips Lumea 9900 is op moment van schrijven te koop voor €599,99 bij Philips zelf.

Resultaat van de behandelingen van de Philips Lumea 9900

Toen ik de Philips Lumea binnen kreeg, moet ik toegeven dat ik wat sceptisch was. ‘Dit zou iets zijn waar je normaal gesproken voor naar een schoonheidsspecialist gaat, gaat dit dan echt goed thuis?’ dacht ik. Maar, de effectiviteit van de Philips Lumea 9900 heeft me echt verbaasd. Na een aantal (vier) basisbehandelingen merkte ik al een aanzienlijke vermindering in haargroei. Het haar dat terug groeit lijkt ook dunner en minder opvallend. Er is nog wel een aantal meer behandelingen nodig om de haren allemaal te verwijderen. Echter merk ik dat ik mijn benen nu al een stuk minder vaak hoef te scheren. Hoeveel (basis)behandelingen er nodig zijn om alles te verwijderen, verschilt per persoon. Dit kan liggen aan het contrast tussen de haren en de huid. Ook kan dit liggen aan in welke cyclus de haarzakjes zich bevinden tijdens de behandeling. Na deze basisbehandelingen, wordt aangeraden één keer in de 4 tot 8 weken weer een behandeling te doen, om je gladde huid te behouden. Bij mezelf merk ik dat dit na 4 behandelingen nog niet het geval is, maar ik zie al wel een groot verschil!

Gebruiksgemak van de Philips Lumea 9900

Het gebruik van de Philips Lumea vond ik wel een behoorlijk klusje. De eerste keer dat je de Philips Lumea gebruikt is het sowieso erg belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te lezen, omdat je natuurlijk wel met hitte werkt en je je huid kan beschadigen als je het apparaat bijvoorbeeld niet goed instelt. Ook helpt het om de app te downloaden, hier worden verschillende tips in gegeven.

Na de eerste keer gebruik wordt het makkelijker, dan weet je eenmaal hoe het apparaat werkt en krijg je er wat meer gevoel voor. Echter blijft het een tijdrovend klusje, zeker als je zowel je boven- als onderbenen wil behandelen. De kop van het apparaatje is namelijk erg klein dus het oppervlakte dat je per flits behandeld is niet zo groot. Dit kan betekenen dat je een behoorlijk aantal keer moet flitsen per been. Neem er dus goed de tijd voor.

Het apparaat ligt makkelijk in de hand, en de kopjes voor de verschillende lichaamsdelen zijn gemakkelijk te vervangen en schoon te maken tussen de behandelingen door. Het andere voordeel van de Philips Lumea 9900 is dat deze niet alleen op stroom via het stopcontact werkt, maar ook op een accu. Dit betekent dat het apparaat overal makkelijk te gebruiken is.

Is het veilig?

Ook is het apparaat veilig, de Philips Lumea bevat namelijk een SmartSkin sensor, die de lichtintensiteit aanpast op jouw huidtype. Je kan deze zelf waar nodig ook aanpassen en eventueel minder sterk zetten, ik merkte dat de SmartSkin sensor bij mij namelijk bij bijvoorbeeld de oksels een wat te hoge intensiteit instelde, waardoor het flitsen pijn deed. Dit is heel gemakkelijk aan te passen. Ook zit er een geïntegreerd UV-filter in, welke je huid beschermt tegen UV straling.

SkinAI

Met de Philips Lumea IPL 9900 series worden drie nieuwe AI-aangedreven functies in de Philips Lumea app geleverd. Deze functies bieden een gepersonaliseerde virtuele begeleiding. De drie functies die worden aangeboden zijn:

Body Hair Analyzer – om de voortgang van de behandelingen bij te houden kan je door middel van deze functie je haarvermindering tussen de IPL-behandelingen volgen.

Audio Flash Counter – om geen plekken te vergeten en de behandeling zo goed mogelijk te voltooien biedt deze functie real-time begeleiding tijdens de behandeling.

Skin-Selfie Analyzer – om waardevolle tips en inzicht te krijgen over het verbeteren van je algehele huidgezondheid kan je een wekelijkse selfie-scan doen.

handen-benen-haren-scheren
Review: Philips Lumea 9900, nooit meer scheren?
Nooit meer scheren?
Kortom, ik ben positief verrast door dit apparaat. Na een aantal behandelingen merk ik dat er aanzienlijk minder en minder snel haar terug groeit. Dit zal alleen maar nog minder worden. Wel vind ik het erg prettig dat het niet onomkeerbaar is, dus mocht je stoppen met het gebruiken van de Philips Lumea komen de haartjes vanzelf weer terug. De prijs is wel aan de hoge kant, echter zijn dit soort behandelingen bij een specialist ook niet goedkoop. Het gebruik van de Philips Lumea blijft elke keer wel een 'klusje', maar als dit maar eens in de 4 tot 8 weken nodig is valt het ook allemaal wel mee.
Pluspunten
Effectief
Vormgeving
Werkt ook op accu
Minder positief
Tijdsintensief proces
Erg prijzig
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.