Review: Philips Hue Tap Dial Switch

Review: Philips Hue Tap Dial Switch, een alleskunner!

De familie Philips Hue breidt uit: dit najaar presenteerde de marktleider op gebied van slimme verlichting de Philips Hue Tap Dial Switch. Met deze schakelaar en dimmer in één kun je gemakkelijk je slimme verlichting bedienen. TechGirl Nadi mocht ‘m testen! In deze review deelt ze haar bevindingen.

De Philips Hue Tap Dial Switch is een schakelaar (en dimmer) om je slimme lampen mee te bedienen. Heel handig, want hier in huis bedienen we de verlichting via spraak, met Google. Soms is het fijner om in stilte de lampen te kunnen bedienen. En voor meerdere kamers tegelijk! Zonder dat je moet wachten tot Google spraak is geactiveerd en ook zonder dat je je telefoon met de app erbij hoeft te pakken.

Philips Hue Tap Dial Switch review
Philips Hue Tap Dial Switch zij-aanzicht

In het kort

Deze slimme schakelaar bestaat uit een muurplaatje met twee bevestigingsstrips/plakstrips en een ronde knop die er magnetisch tegenaan zit. Je kunt de ronde knop, de dimmer/schakelaar, dus ook los van de muur bedienen, als een soort afstandsbediening. Wij ontvingen voor deze review de witte variant, maar hij is ook nog verkrijgbaar in het zwart. Oh ja, en hij werkt op batterijen.

Qua installatie; ik denk niet dat er iets is dat makkelijker installeert dan deze knop. Binnen no time had ik ‘m via de Philips Hue-app gekoppeld aan de bestaande bridge met lampen. Je hebt wel de bridge nodig om de switch te kunnen gebruiken. Even een knopje op de deze Switch indrukken en hij verscheen al in de app. In de app konden we vervolgens gemakkelijk programmeren wat de vier knopjes en de dimmer moeten doen. Daarover vertel ik je graag meer…

Philips Hue Tap Dial Switch review
Philips Hue Tap Dial Switch aan de muur – links alleen het magnetische plaatje, rechts met de schakelaar/dimmer knop erop

Vier knoppen

De vier knopjes op de voorkant kun je per knop instellen. Ook hier kies je welke lichten / ruimtes / scenes je wil. In ons geval hebben we ervoor gekozen om de Philips Hue Tap Dial Switch in de woonkamer te hangen.

De eerste knop zorgt er bij ons voor dat de lampen in de woonkamer en in de keuken tegelijk aangaan. Handig, want dit zijn in de app twee verschillende ruimtes, maar fysiek is dit één ruimte. Daarnaast hebben we ingesteld dat je door diverse scenes kunt gaan, per klik. Van gedimd (nachtlampje) tot fel; je klikt er zo doorheen. De tweede knop doet hier de lamp in de gang aan. Handig voor als er ‘s avonds iemand aan de deur staat en je gauw even die lamp aan wil zetten. De derde knop doet de lamp bij ons op de slaapkamer boven aan; die drukken we in voordat we naar bed gaan. De vierde knop zet alle lampen op de gehele benedenverdieping uit (de keuken, woonkamer en gang). Ook die drukken we in voor we gaan slapen.

Philips Hue Tap Dial Switch review
Philips Hue Tap Dial Switch vooraanzicht

Even dimmen

De ronde schakelaar heeft één grote draaischijf rondom. Dit is de dimmer. Via de app stel je snel in wat je wil dat die ronde knop precies voor je doet (welke lichten / ruimtes / scenes) en hoe hij moet werken. Wil je bijvoorbeeld dat de dimmer de lampen volledig uit zet, of liever tot bijna-uit? Wij hebben hier ingesteld dat de dimmer de lampen in de woonkamer en keuken aan mogen zetten en dat ze bij het terugdraaien van de dimmer tot ‘uit’ mogen.

Philips Hue Tap Dial Switch review
Links de achterkant van de Philips Hue Tap Dial Switch – rechts het magnetische plaatje

Review

Deze accessoire kost €49,99. Dat is best wel wat geld voor een slimme knop, maar je hebt dan wel alles van Philips Hue in huis. Dat koppelt wel zo snel.

Wij zijn in ieder geval erg blij met de Philips Hue Tap Dial Switch, vooral als we ‘s nachts in het donker ineens naar beneden moeten om een flesje te maken voor onze dreumes (en elke seconde telt ;p)… met één draai aan de dimmer hebben we verlichting. Ook ideaal: je knop is ook als afstandsbediening te gebruiken. Dus los van de muur bij ons op de bank, om gauw even te dimmen voor dat fijne sfeertje.

Benieuwd naar onze andere reviews van Philips Hue producten?

Review: Philips Hue Tap Dial Switch
Fijne gadget voor je slimme verlichting
Pluspunten
Snelle installatie
Reageert snel op aanraking
Volledig zelf in te stellen
Minder positief
Aan de prijzige kant
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.