Review: OYO Smart Combi – monitor de slaapjes van je baby

Review: OYO Smart Combi – monitor de slaapjes van je baby

‘Nieuwe’ ouders zullen het wel herkennen: het is heel spannend om je baby ‘alleen’ te laten slapen. Met de OYO Smart Combi van AeroSleep monitor je de slaapjes van de baby realtime. De Smart Combi bestaat uit een camera en een monitor. En wij mochten ‘m testen!

In het kort

De OYO Smart Combi set bestaat uit een camera en een monitor. Met de OYO Smart Monitor volg je realtime de ademhalingsbewegingen, temperatuur en de positie van je baby. Slaapt-ie op z’n buikje, op z’n rug of zit-ie rechtop? Ook geeft de app weer of je baby ‘in rust’ is, of ‘actief’. Is je kindje onrustig? De OYO Smart Monitor geeft je via de app een melding als je baby je nodig heeft. Handig voor als hij bijvoorbeeld op een andere verdieping slaapt.

Met de OYO Smart Camera heb je gelijk je babyfoon in huis. Deze HD breedbeeldcamera heeft 2 way talk (dus je kunt met de OYO app praten via de camera), night vision en komt met een simpele muurbevestiging. Alles is verbonden via wifi en alleen toegankelijk als zowel je mobiel (met de app) en de devices met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Wij hebben ‘m getest met onze zoon, die op ’t moment dat we startten met de test 4 weken oud was.

What’s in the box?

In de doos van de OYO Smart Monitor vind je een draadloze clip, het dockingstation, de buikband en laadkabels. In de doos van de OYO Smart Camera vind je de camera, een setje muurbevestiging en de laadkabels. Uiteraard zit er ook een handleiding bij.

Hoe werkt de OYO Smart Monitor?

De OYO Smart Monitor werkt met een dockingstation (en nachtlampje in één!) en een (stoffen) band met kleine clip. Deze band gaat om de buik van je baby heen, waarbij het device – de draadloze clip die alles dus zal meten – op z’n buikje moet zitten. De clip staat via Bluetooth in verbinding met het dockingstation. Het dockingstation zorgt er weer voor dat jij de info in je app ontvangt. Hier hoef je verder niks voor te installeren: alleen de stekker moet in het stopcontact en via de OYO app doorloop je het installatieproces gemakkelijk om ‘m te koppelen met je smartphone.

Het opladen van de clip gaat draadloos via de dockingstation. Je legt ‘m er simpelweg op en hij laadt op. Als je ‘m dus niet gebruikt tussen de slaapjes door, leg je ‘m daarop en voor de volgende ronde is hij weer bijgeladen.

De zachte, stoffen band gaat om het buikje van je baby, boven de luier. Wij hebben ‘m zelf bij elke luier even afgehaald om de huid te laten ademen (en omdat we een jochie hebben en die kunnen nog weleens een fonteintje geven bij ’t verschonen ;-)). De clip geeft wel minimale warmte af (het blijft een gadget op een huid, onder een band), dus er was een rood afdrukje zichtbaar op z’n buikje. Die verdween gelukkig vrij snel na het afhalen van de band en onze knul had daar geen last van.

OYO buikband

Als ’t gaat om de accuratie van de statistieken: de huidtemperatuur hebben we vergeleken met de temperatuur die we hebben opgemeten met onze voorhoofdthermometer. Dit kwam overeen met elkaar! De voorhoofdthermometer (en dus ook de statistieken van de OYO) wijken iets af van de lichaamstemperatuur van onze baby, maar dat is omdat we de lichaamstemperatuur rectaal checken en de huidtemperatuur altijd iets koeler is dan de inwendige temperatuur. Toch is het een fijne manier om je baby – ook bij ziekte of verkoudheid, bijvoorbeeld – in de gaten te kunnen houden. Als je weet dat de huidtemperatuur bijvoorbeeld standaard een bepaalde temperatuur is, dan kun je alle afwijkingen zien als aanleiding om de lichaamstemperatuur eens goed te meten.

Via de camera konden we zien dat de band de positie van de baby altijd correct heeft. Niet dat hij zo jong al afwijkt van de rugligging, haha. Maar als we ‘m dan rechtop hielden, konden we dat terugzien in de app.

De melding voor omgevingsgeluiden (zie ook ’t stukje over de app hieronder) hebben we al gauw uitgezet: we maken gebruik van white noise om onze baby te laten slapen en dat signaleerde ‘ie natuurlijk altijd.

Hoe werkt de OYO Smart Camera?

De OYO Smart Camera is een babyfoon via wifi. Je plugt hem in in het stopcontact, geeft ‘m een plekje en na het installeren kun je hem overal in huis gebruiken. Voordeel hiervan is dat je vanuit je telefoon de beelden kunt bekijken via de OYO app. Dit is trouwens wel beveiligd; alleen als je op dezelfde wifi-verbinding zit als de OYO Smart Camera kun je de beelden inzien.

Wij gebruiken de OYO vooral als we de baby ‘op een andere plek’ neerleggen dan in z’n eigen bedje. Bijvoorbeeld als ‘ie even zonder ons in de co-sleeper, box of kinderwagen slaapt. Dan pakken we de camera, pluggen we ‘m in en hij werkt meteen weer. De kwaliteit van de camera is HD, maar je kunt ook naar SD switchen. Dat laatste gebruik je bijvoorbeeld als je internetverbinding wat minder is. Via de app praat je door de knop in te drukken tegen je kindje. Zo kun je ‘m vanaf een afstandje al sussen. Hoewel onze baby daar absoluut niet intrapt (helaas ;-)), is het wel fijn om die functie te hebben. Ook kies je in dit scherm of je geluid van de babyfoon wil horen.

OYO App

Ik heb er al een paar keer wat over gezegd, maar de bijbehorende app is natuurlijk ook onmisbaar. In de app voeg je als eerste je kindje toe: naam, foto (optioneel, natuurlijk, maar wel leuk!), geboortedatum, de duur van je zwangerschap en wat jouw relatie (als gebruiker van de app) tot het kindje is.

Ook voeg je meerdere gebruikers naar wens toe. In ons geval gebruiken m’n vriend en ik beiden de app.

OYO App

In het hoofscherm van de app zie je je kindje en de gemeten status. Ook zie je de huidige liggin van je baby, de huidtemperatuur en of ‘ie rustig is of juist niet. Klik je onderin op ‘Statistieken’, dan kom je in onderstaand scherm.

OYO app

Het voordeel van de OYO Smart Monitor is dat je pro-actief op de hoogte wordt gehouden van de status van je kindje. Je kiest er zelf voor welke meldingen je wil ontvangen. Kies bijvoorbeeld voor meldingen over positie, omgevingsgeluiden, ademhaling en huidtemperatuur. Wat jij maar wenst!

OYO app

Gaat het niet goed met je kindje en wordt er geen ademhaling geregistreerd? Dan krijg je een noodsignaal op je telefoon. Bij installatie van de app wordt er al gevraagd of de OYO app je altijd meldingen mag sturen, ongeacht of je je telefoon op stil hebt staan of niet. Ik raad je natuurlijk aan om dit aan te zetten, want juist dan kunnen noodmeldingen worden verstuurd. Ik heb deze functie meer of minder per ongeluk getest: bij het verschonen van onze knul haalde ik de OYO Smart Monitor band er even af, maar ik had ‘m nog niet ‘uit’ gezet in de app. Gevolg: een noodsignaal vanaf mijn telefoon en de melding dat er geen ademhaling is geregistreerd en we 112 moeten bellen. Dit noodsignaal kwam echt binnen seconden al binnen, dus de OYO Smart Monitor reageert gauw!

De OYO app is hier te downloaden voor Android en hier te downloaden voor iOS.

Conclusie: review OYO Smart Combi

De unieke combinatie van camera plus monitor om je babyslaapjes te monitoren maakt dat dit product een fijn product is. De monitor houdt de statistieken en lichaamsgegevens accuraat bij en de camera is kwalitatief een goede babyfoon. Ook handig: via de app kun je met meerdere gebruikers (via dezelfde WiFi) naar de beelden kijken. Een nadeel is dat je de beelden niet (digitaal) in kunt zoomen. Dat kan bij ‘reguliere’ babyfoons soms wel.

Je koopt de OYO Smart Combi voor 329,95 euro. Da’s een flink bedrag, maar je krijgt er dan ook een goeie babyfoon voor én een setje om je baby te monitoren. Dat laatste is nog vrij uniek op de markt, en het merk AeroSleep zorgt voor kwaliteitsproducten, dus het is het bedrag wel waard. Je kunt beide items ook los van elkaar aanschaffen. De OYO Smart Baby Monitor schaf je aan voor 229,95 euro en de OYO Smart Camera koop je voor 119,95 euro.

Al met al zijn wij heel tevreden over de werking, de uitgebreide functies en het design van de OYO Smart Combi! Wil jij jouw babyslaapjes goed monitoren, scoor ‘m dan vooral. En wil je je baby beter laten slapen, denk dan dus eens aan white noise 😉.

Review: OYO Smart Combi – monitor de slaapjes van je baby
Pluspunten
Camerabeelden te zien via de app ipv monitor
Meerdere gebruikers (in huis) die bij de camerabeelden kunnen
Alle statistieken in één overzicht
Supersnel te installeren
Veilig gevoel: je babyslaapje monitoren met meer dan alleen een camera
Minder positief
Dockingstation gaf bij eerste gebruik een lichte 'plastic' geur af
Nadeel (en ook voordeel!): camerabeelden zijn alleen te zien als je binnen dezelfde wifiverbinding bent
Beelden zijn niet digitaal in te zoomen
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.