feest

Review: Loop Earplugs. Gehoorbescherming, maar dan sexy.

Na een avondje in de kroeg of bij een concert kan je soms behoorlijk merken hoe hard de muziek stond. In het ergste geval kan je hier zelfs een piep- of fluittoon aan overhouden. Gehoorschade is niet niks en daarom is het belangrijk om goed voor je oren te zorgen; je hebt immers maar één paar. TechGirl Hilde reviewde de Loop Earplugs. In dit artikel lees je haar mening.

Deze zomer ging ik voor het eerst naar een meerdaags festival. Van vrienden die eerder waren geweest hoorde ik dat het geluid vaak wel erg hard stond. Daarom besloot ik oordopjes aan te schaffen bij de drogist. Ondanks dat ze op zich prima zaten, irriteerde ik me elke dag weer aan dat ik de muziek stukken minder hoorde, mijn vrienden moeilijk kon verstaan en ik af en toe op de grond naar de oordopjes moest zoeken.

Toen ons gevraagd werd om de Loop Earplugs uit te testen, was ik dan ook in eerste instantie nogal sceptisch. Maar ik was ook nieuwsgierig. Kunnen deze oordoppen het tegendeel bewijzen?

Oprichters Loop Earplugs

Het bedrijf achter de oordoppen is in 2016 opgericht door Dimitri O en Maarten Bodewes. Zij kregen zelf te maken met een piep in hun oor na het uitgaan. Omdat ze geen comfortabele en stylish oordoppen konden vinden, besloten ze deze zelf te ontwikkelen met de Loop Earplugs als gevolg.

Stylish zijn de doppen zeker. Kenmerkend is namelijk de ronde loop die aan elke oordop vast zit. Hiermee haal je niet alleen de oordop makkelijk uit je oor, het staat ook als een mooie accessoire.

Verschillende soorten

Inmiddels zijn de Loop Earplugs in verschillende varianten verkrijgbaar.

Zo heb je de Loop Experience. Deze oordoppen (€ 24,95) reduceren geluid tot 18 decibel, maar blokkeren niet alle geluidsgolven waardoor het geluid niet dof zou moeten worden. Door New York Times werd dit model eerder uitgeroepen tot de beste earplugs voor concerten en festivals. Ook heb je de Loop Experience Pro. Naast dat ze 10 euro duurder zijn, krijg je ook een extra set foam oordopjes en de Loop Mute erbij. Deze Loop Mute is een add-on waarmee je 5 decibel extra kan reduceren.

Daarnaast heb je de Loop Quiet. Deze oordoppen (€ 14,95) hebben een dekking van 27 decibel waardoor ze de wereld om je heen een stuk stiller maken. Ze kunnen je helpen focussen, kunnen handig zijn tijdens het reizen of je helpen in slaap vallen.

Daarnaast heb je ook de Loop Engage (€ 24,95), welke tot 16 decibel reduceren waardoor je echt goed nog gesprekken kan voeren. Ook hiervan is weer een Pro editie beschikbaar waarmee je 5 decibel extra reduceert.

Werkt het zoals beloofd?

Ik probeerde de Loop Experience Earplugs uit, in de kleur Digital Cobalt uit de nieuwe Elements Edition collectie. De oordoppen worden geleverd in een mooie verpakking met daarin naast een compact doosje voor de oordoppen ook vijf formaten dopjes voor op het oordopje. Hiermee zorg je er voor dat het formaat van het oordopje aansluit op je eigen oor.

Dan het moment van de waarheid: hoe bevielen ze? In september had ik nog een festival staan en ook tijdens ADE heb ik ze gedragen. Van tevoren dacht ik: ik moet goed nadenken hoe de oordoppen bevallen. Maar eerlijk gezegd ben ik na het in doen compleet vergeten dat ik de oordoppen in had. Niet omdat ze het geluid niet reduceren. Dat doen ze namelijk zeker wel en dat merk je gelijk bij het in doen. Maar waar ik bij de voorgaande oordoppen mijn vrienden niet goed kon verstaan, was dat nu helemaal niet het geval. Ook bleven ze supergoed in zitten, hoe wild ik er ook mee danste.

Wat mij betreft dus een geslaagde test en ik zou iedereen deze oordoppen aanraden. Sowieso raad ik iedereen oordoppen aan, want als je ook maar een fractie van gehoorschade kan voorkomen is het het al waard.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.