Review HyperX Cloud Alpha Wireless Headset

HyperX is al jaren een van de populaire spelers op de markt als het aankomt op onder andere headsets, gaming muizen, keyboards en nog zoveel meer. TechGirl Elke testte de Cloud Alpha headset. De headset komt in diverse varianten en kleuren, maar houdt wel vast aan de eigenschappen hoe we weten dat een HyperX headset er uit ziet. Je plugt de dongle in in je computer, zet de headset op je hoofd en je bent meteen vertrokken. Lees hier de review!

Goed geluid

De headsets van HyperX staan al enkele jaren bekend als headsets die zeer degelijk geluid bieden. Dat is ook deze keer het geval. De Cloud Alpha stelt zeker niet teleur als het aankomt op muziekkwaliteit. De muziek is helder en de headset geeft meer dan voldoende bassen, zowel tijdens het luisteren van muziek als tijdens het gamen.

Lange range

Als je voor een draadloze headset gaat, wil je er uiteraard ook comfortabel mee kunnen bewegen. Met de HyperX Cloud Alpha kan je je toch enige afstand bewegen doorheen je huis. Wij testten het op twee verdiepingen in een woning uit en je hebt toch een goed bereik tot aan de koffiemachine tijdens het volgen van een meeting boven.

Lichtgewicht en aangenaam op de oren

De headsets van HyperX zijn toch bij de stevigere op de markt. Dit is ook zeker nu het geval. Ondanks dat de headset redelijk stevig in elkaar zit, voelt het toch als een lichtgewicht aan op het hoofd en de oren. De zachte earpads zorgen voor een optimaal comfort waardoor je de headset een lange tijd comfortabel op kan houden.

Super lange batterijduur

De lange batterijduur van de Cloud Alpha zorgt er voor dat je toch enkele werkdagen vlotjes doorkomt zonder dat je de headset voortdurend moet opladen. Dien je de headset toch in te pluggen, kan je deze zonder problemen verder gebruiken.

Verbetering voor de microfoonkwaliteit mogelijk

Als we toch een puntje van verbetering kunnen geven aan de HyperX Cloud Alpha, is het een probleem waar wel meerdere headsets van HyperX mee kampen: de geluidskwaliteit. Hoewel dit in het verleden bij eerdere headsets ook al een probleem was, kunnen we toch zeggen dat de Cloud Alpha een hele verbetering doorstaan heeft. Toch is het applicatieafhankelijk hoe de microfoonkwaliteit klinkt. Wij testten dit op TeamSpeak en Discord, waar de headset relatief weinig problemen gaf in tegenstelling tijdens een Microsoft Teams vergadering. Je weet dus waar je de headset voor dient te gebruiken!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.