Review van de Elvie Pump: een stille, slimme en draagbare borstkolf

Review Elvie Pump: een stille, slimme en draagbare borstkolf

Een kindje op komst – whoohoo! Er openen heel wat nieuwe deuren voor gadgets, waaronder de borstkolf. Als moderne mama wil ik natuurlijk wel het nieuwste van het nieuwste gebruiken en voor TechGirl mocht ik (Nadi) de Elvie Pump testen. Ben je nieuwsgierig naar mijn ervaring met de Elvie Pump? Lees dan gauw verder!

Wat is de Elvie Pump?

De Elvie Pump is volgens de makers “De eerste stille draagbare borstkolf ter wereld – past in je bh en bij je leven – geen slangetjes – geen kabeltjes en geen geluid”. Ik ben benieuwd! Ik ken geen traditionele borstkolven – anders dan van verhalen en plaatjes, natuurlijk – maar ik weet wel dat de traditionele borstkolven geluid kunnen maken. Ook zit je hierbij vast aan draadjes en ben je niet altijd even mobiel als je aan het kolven bent.
De Elvie Pump belooft dus anders. Deze moet stil en draagbaar zijn. En de borstkolf is ook nog ’ns slim: je stuurt ‘m namelijk niet alleen aan via de knopjes op het device, maar je kunt ook alles via de bijbehorende app regelen en je kolfdata inzien. Ik ga later in dit artikel nog in op de details over de Elvie Pump app.

What’s in the box

Ik heb voor de test een set met één Elvie Pump ontvangen en zal ook voor dat item aangeven wat er in de doos zit.

In de doos zit de Elvie Pump, 1 borstschelp (24 mm), 1 borstschelp (28 mm), twee afsluiters, 2 tuiten, 2 afsluitplaatjes, 2 bandjes om de BH aan te passen, 1 USB-oplaadkabel en 1 opbergzakje. Verder vind je er 2 herbruikbare, BPA-vrije bakjes (150 ml) om je moedermelk op te vangen en te bewaren inclusief 2 dekseltjes. De bakjes en deksels zijn geschikt voor de vaatwasser, magnetron, koelkast en diepvriezer en zijn gemakkelijk in het gebruik.

Bij de USB-oplaadkabel zit geen stroomblokje voor in je stopcontact, maar die heb ik ten overvloede in huis dus dat is hier geen probleem.

Elvie Pump app: wat vind je erin terug?

In de Elvie Pump app (AndroidiOS) vind je natuurlijk je Elvie Pump terug. Afhankelijk van of je er één of twee hebt, zie je ze alleen of beide. Daarnaast heb je een bediening met pauze-play knop, timerfunctie, stimulatie-sterkte, kolf-sterkte en de informatie over hoeveel je al hebt opgevangen in deze sessie.

Met de timer geef je aan hoelang je wil kolven. Is je opvangbakje (heel handig, je kunt die ook bijkopen!) eerder vol, dan zal de app je ook een melding geven en zal de Elvie Pump stoppen met kolven.

MobileMobile

Ik lees in de Google Play Store vrij slechte recencies over de app, en dat vind ik jammer. Ik heb zelf een Android (Huawei P30 Pro) en maak dus gebruik van de Android-variant van de app. Ik ondervind de problemen die daar aangegeven worden niet. Zodra ik de Elvie met de hand aanzet en ik daarna de app open, ziet ‘ie al dat ik bezig ben. Ook sla ik mijn sessies gemakkelijk op (dat doet ‘ie automatisch), is de bediening makkelijk (handig voor als je de Elvie dus achter je kleding in je bh hebt!) en is er genoeg inzicht in statistieken.

Hoe draagbaar is de Elvie Pump?

Je schuift de Elvie Pump gemakkelijk achter je (voedings)bh. Ik heb ‘m getest met een reguliere bh (met kant) en een voedingsbh. De Elvie Pump past in beiden, maar in de voedingsbh is er net wat meer ruimte, dus ik geef de voorkeur aan het dragen in deze. Ook op de dagen van stuwing (vlak na de bevalling) paste de Elvie Pump nog prima in mijn voedingsbh. Ik had op een gegeven moment wel de extra bh-bandjes nodig om wat ruimte te geven, dus fijn dat daar vanuit Elvie aan gedacht is.

Goed, hij past dus prima in je (voedings)bh. Als je ‘m eenmaal op de juiste plek hebt kun je je kleding er weer overheen schuiven. Via de app zet je ‘m aan, dus behalve voor ’t wisselen van kant (linkerborst en rechterborst) hoef je er helemaal niet meer aan te zitten. Hij zuigt zichzelf goed vast, waardoor verschuiven hier niet is gebeurd. Je kunt tijdens het kolven gewoon aan de slag met je baby, je werk, je hobby’s, je huishouden of wat je dan ook wil doen! Voorover bukken en achterover bukken is niet heel handig; het opvangbakje lekt niet, maar je zou wel druppels melk kunnen verliezen die nog niet in het opvangbakje zitten. Of de sensor geeft dan te snel aan dat het opvangbakje vol zit. Gewoon (redelijk) rechtop blijven dus.

En zoals ik al eerder schreef, zit er in de Elvie Pump app een timerfunctie. Dus je ontvangt automatisch melding als je na zoveel minuten klaar bent met de ene kant. Het advies is natuurlijk wel om altijd leeg te kolven, maar mocht je met tijd willen werken dan is die optie prettig. Even het bakje legen (of het extra opvangbakje pakken dat erbij zit) en je installeert ‘m gemakkelijk weer aan de andere kant.

En, is de Elvie Pump echt stil?

Eh, JA! Je hoort ‘m wel iets – maar het is geluid is zachter dan een koelkastdeur die sluit. Het is dus helemaal niet afleidend en na een minuut of twee ben je al ‘doof’ voor het zachte geluid. Ook m’n baby werd er absoluut niet wakker van.

Conclusie

De Elvie Pump is echt m’n favo mama & baby tech gadget. Vanaf week 37 kon ik met deze draagbare elektrische kolf al colostrum (de eerste, dikke en voedzame moedermelk) kolven en na de bevalling heb ik ‘m meerdere malen per dag gebruikt. Ik kolf nagenoeg fulltime en dat krijgt m’n baby via de fles (borstvoeding gaat helaas niet altijd vanzelf en op deze manier krijgt ‘ie toch al ’t goeds van mij binnen) te drinken. En fulltime kolven is toch echt zo’n 5/6 keer per dag hier. Juist omdat ‘ie stil en draagbaar is, merk ik niet dat ik ‘hele dagen kolf’. Je kunt gewoon je andere dingen blijven doen. En ja, je kunt ook je baby oppakken! Alleen kun je ‘m dan niet aan de kant van de elektrische kolf goed tegen je aanhouden.

Review van de Elvie Pump: een stille, slimme en draagbare borstkolf
Pluspunten
Je hoort de Elvie Pump écht nauwelijks
Volledig draadloos - je handen vrij voor je kindje! (of andere bezigheden)
Aansturing via de app, inclusief statistieken over je productie
Minder positief
Prijzig in de aanschaf
9.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.