Dyson Hot+Cool Apparaat

Review: Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde regelt jouw temperatuur

Het is een uitdagende zomer: het ene moment loop je in je Daisy Dukes op straat, het volgende fiets je met regenpak aan door een hagelstorm. Je kunt natuurlijk investeren in een airco en in een verwarming, maar waarom geen apparaat gebruiken dat allebei kan? LauraJenny keek of Dyson Purifier Hot+Cool haar kon helpen haar basistemperatuur op orde te houden.

Ik heb het vooral vaak als ik mijn haar heb gewassen: bittere kou. Wat er die dag ook gebeurt, zodra mijn haar nat is, heb ik het koud. Het is onaangenaam en ik zoek dan ook al langere tijd een apparaat dat mijn slaapkamer eventjes kan opwarmen tegen de kou, maar die ook zorgt voor een frisse, koele luchtstroom als het veel te warm is en ik zwetend in bed de gekste dromen lig te hebben. Logisch dus dat ik dacht: die Dyson Purifier Hot+Cool is de uitkomst. Het is een luchtreiniger die je in de warmte kan helpen koeler te worden en in de winter kan helpen op te warmen.

Dyson Hot+Cool

Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde

Er bestaan heel veel verschillende flinke luchtreinigers van Dyson, maar de verschillen zijn dan ook vrij groot. Zo is er een apparaat dat kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen, maar die kan dan weer niet opwarmen. En deze Purifier Hot+Cool kan dus weer niet de luchtvochtigheid beïnvloeden: je kunt niet alles hebben, zo blijkt. Ergens wel jammer, want eigenlijk wil je gewoon één super-Dyson hebben om de luchtkwaliteit en -temperatuur zo perfect mogelijk te hebben. Nu moet je dus een keuze maken tussen een goede, vochtige lucht (en dus geen droge ogen) en warmte.

Die warmte is wel heel lekker hoor. Het grootste voordeel vind ik dat het heel lokaal is. Als ik in bed lig en wil worden opgewarmd, dan kan die Hot+Cool heel lokaal verwarmen, in plaats van dat ik de algemene verwarming in huis aan hoef te doen. Plus: hij kan me koel houden in mijn slaap (ik word altijd een soort kachel terwijl ik slaap), maar zorgen dat de ruimte weer een beetje meer wordt verwarmd als ik in de koude winter mijn bed uit moet komen (iets wat heel moeilijk is als je onder de warme dekens ligt). Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar dit apparaat kan net even dat duwtje geven om toch wel op tijd je bed uit te komen, of om gewoon fijner te slapen omdat je niet zo heet hoeft te zijn.

Dyson Hot+Cool afstandsbediening

Formaldehyde

Misschien vraag je je af wat ‘Formaldehyde’ betekent: dat is zowel een natuurlijke stof als het bijproduct van andere dingen. Het is een gas dat onder andere in je eigen lijf en voeding voorkomt, maar ook kan het ontstaan als je een vuurtje hebt gemaakt of zelfs uit de verf als je hebt geschilderd. Het zit in veel objecten en het is niet per se heel goed voor je, waardoor je dat graag wil wegfilteren. Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde zorgt er met zijn filter voor dat verontreinigde stoffen geen kans krijgen en dat formaldehyde zelfs wordt vernietigd. In de app zie je hoe je luchtkwaliteit ervoor staat en je kunt in de app zelfs je Dyson aanzetten, zodat je niet uit je bed hoeft te stappen. Je kunt zelfs Alexa en Siri gebruiken om tegen je Dyson te praten.

Dyson Hot+Cool temperatuur

Conclusie

Je kunt natuurlijk investeren in een airco en een verwarming, en waarschijnlijk ben je dan goedkoper uit: een Dyson is nu eenmaal een duur apparaat. Maar dit is wel een apparaat waar je jaren mee voort kunt. Het is fijn om alles-in-een te hebben en ook nog in de gaten te kunnen houden hoe de luchtkwaliteit in jouw huis ervoor staat (naast dat je er dus ook direct iets aan kunt doen). Is het een flink apparaat? Zeker, maar het voordeel is dat je verder wel klaar bent: je hoeft geen aparte luchtmeter te hebben, of airco, of verwarming. Bovendien heb je ook maar één leverancier om aan te schrijven als er iets stuk is of niet bevalt.

Maar, schrik niet, dit apparaat kost wel 800 euro en dat is wel echt een gigabedrag. Heb je snel last van temperatuursverschillen, dan is hij je beste vriend, maar als je eigenlijk vooral een aircootje zoekt op de heetste zomerdagen, dan is het overdreven om een apparaat als deze Dyson te kiezen. Het mag natuurlijk altijd, maar dit apparaat is er vooral voor mensen die erg gevoelig zijn voor de temperatuur en daar ook wel wat geld aan willen spenderen. 

Of, uiteraard, voor mensen die graag wat doen tegen al dat fijnstof en gevaarlijke gassen in de lucht: en dat is waarschijnlijk een nog grotere groep mensen, al kan die ook terecht bij andere Dyson-apparaten uit de luchtreinigerslijn. Ook die apparaten gaan jaren mee, want Dyson is nu eenmaal een bedrijf dat kwaliteit oprecht hoog in het vaandel heeft staan. Maar ook iets dat wij ons maar al te goed kunnen indenken: ook wij willen dat tech je leven makkelijker en comfortabeler maakt dus wat dat betreft kunnen we Dyson de hand schudden. En dat is dus geen klef, klam handje of verzameling koude tengels: heerlijk.

Dyson Hot+Cool magneet
Dyson Hot+Cool Apparaat
Pluspunten
Houd je warm in de winter en koel in de zomer
Laat zien hoe de luchtkwaliteit is
Kan fijnstof uit de lucht filteren
Minder positief
Erg prijzig
Geen manier aanwezig om de luchtvochtigheid onder controle te houden
8.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.