WW-app review

Review: de nieuwe WW-app – zó uitgebreid dat het bijna té is

WW (voorheen WeightWatchers) heeft een gigantische transformatie ondergaan. Waar het vroeger ‘dat dieet met dat puntensysteem’ was, is het nu allesbehalve een dieet, maar eerder een steuntje in de rug om de juiste (eet)keuzes te maken, je mindset te veranderen, beweging bij te houden en lekkere, gezonde recepten te ontdekken. Allemaal aan de hand van de (nieuwe) uitgebreide WW-app. Die app is zelfs zó uitgebreid, dat TechGirl Susan er af en toe een beetje in verdwaalde…

Bewuste keuzes maken met Mijn WW+

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de WW-app word je lid van Mijn WW+: een programma dat je helpt met beter eten, meer bewegen, beter slapen en je op je best voelen, middels de app en nieuwe gepersonaliseerde hulpmiddelen. Er zijn twee lidmaatschappen waar je uit kunt kiezen: Digital, waarbij je gebruikmaakt van de app, en Unlimited Workshops + Digital, waarbij je naast de app ook workshops kunt volgen en een coach kunt kiezen. De lidmaatschapsprijzen starten op respectievelijk € 17,95 en € 32,95 per maand.

Ik heb een drie maanden Digital-lidmaatschap gekregen om de app te proberen.

3, 2, 1… Go!

Het installeren van de app en het starten van mijn programma is peanuts. Ik maak een account aan en kan meteen beginnen met het doorlopen van de stappen die mijn plan samenstellen. Hoeveel beweeg ik? Hoe gaat het over het algemeen met me? Wat is mijn situatie: werk ik, heb ik kinderen, hoe druk is mijn schema? Het doorlopen van de vragen kost me ongeveer tien minuten en al snel krijg ik mijn persoonlijke programma te zien: paars. Mijn lievelingskleur, dus dat moet vast goed komen.

Na het lezen van de uitleg over het programma (ah, daar zijn de punten: ik ‘mag’ zo’n 16 SmartPoints per dag, met 35 extra SmartPoints verspreid over de week en er zijn ruim 300 voedingsmiddelen gecategoriseerd als ZeroPoints, oftewel 0 punten), begin ik enthousiast mijn ontbijt en lunch toe te voegen. En daar word ik meteen met mijn neus op de feiten gedrukt: dat schaaltje magere yoghurt met banaan is geen probleem, maar zodra ik mijn volkoren bammetje pindakaas invul begint de teller te lopen. Maar, eerlijk is eerlijk: de eerste keer dat ik de boterham laat staan en in plaats daarvan een ZeroPoints kikkererwtensalade maak, heb ik alles behalve het gevoel dat ik ‘op dieet’ ben.

Heel, héél uitgebreid

En dat maakt de WW-app en het bijbehorende Mijn WW+ eigenlijk best wel fijn: ik maak er bijna een sport van om de ‘juiste’ voedingsmiddelen uit te zoeken en betrap mezelf erop dat ik gerust een halfuur kan scrollen door de meer dan 4000 recepten. En dat is alleen nog maar het eten. Bovenin het scherm kan ik kiezen uit twee tabs: ‘Voeding’ en ‘Activiteit’. In ‘Activiteit’ verdien ik FitPoints: punten die me een indicatie geven of ik een beetje goed beweeg. Als echte TechGirl weet ik dat echter al volledig, want ik hou mijn beweging al bij op mijn Apple Watch. Die FitPoints zijn dus leuk, maar mijn Watch blijft mijn leidraad. Groot pluspunt is echter wel dat de WW-app gesynchroniseerd is met mijn Apple Watch en ik dus niet handmatig iets hoef in te vullen. Gemak dient de mens!

Maar dan. De WW-app is ZO uitgebreid dat ik mezelf er een beetje in verlies. Naast mijn eet- en beweegpatroon kan ik ook mijn slaap tracken, recepten ontdekken, blogs lezen met succesverhalen, tips, en mythes, een weekthema kiezen, een soort podcast-sessies luisteren van coaches, workouts doen (sporten in mijn huiskamer, héél fijn nu de sportschool dicht zit), mediteren, speciale WW-voedingsmiddelen kopen én mijn voortgang delen in Connect: een soort Facebook-achtige WW community. Alles is in dezelfde huisstijlkleuren (wit en donkerblauw), waardoor ik af en toe wat moeite heb om te weten in welk scherm ik nu weer zit.

Moet het minder?

Een logische vervolgvraag is dan: zou de app minder uitgebreid moeten zijn? Hmm, misschien. UX-wise zou ik het fijn vinden als er een mogelijkheid bestaat om de app zo in te richten dat je zelf kunt aanvinken wat je gebruikt. Ik maak bijvoorbeeld geen gebruik van de community, maar krijg wel andermans voortgang telkens voorgeschoteld. You go, Agnes, maar eerlijk gezegd zou ik het ook prima vinden om je niet op mijn startscherm te zien. Bij de recepten kan ik filteren op ‘vegetarisch’, maar in mijn vragenlijst kan ik niet aangeven dat ik vegetarisch eet. Gevolg: ik zie op mijn gepersonaliseerde startscherm recepten van maaltijdsoepen met kip, biefstuksalade met paddenstoelen en een ontbijtje met gerookte zalm. Zal vast heerlijk zijn, maar voor mij is het eigenlijk niet relevant…

MobileMobile

De dingen die ik wél gebruik raken daardoor een beetje ondergesneeuwd. Het duurde bijna een week voordat ik had gevonden dat ik niet alleen mijn beweging kon bijhouden, maar er ook talloze workouts in de app te vinden zijn. Een TechGirl-collega moest me er zelfs op wijzen dat er meditatiemogelijkheden zijn te vinden, terwijl ik dagelijks met Headspace even een rustmomentje pak.

Ik ben de WW-app niet gaan gebruiken om af te vallen: diëten vind ik stom en ik hou veel te veel van lekker eten om überhaupt een dieet te willen volgen. Dat klinkt gek voor een programma dat ooit is gestart om je te helpen afvallen, maar WW is allang niet meer alleen een dieet. Het is een hulpmiddel om je te helpen bewuste keuzes te maken, je leven zodanig in te richten dat je niet alleen fysiek maar ook mentaal gezond bent en nog steeds alles eet wat je lekker vindt.

Conclusie

Laat je dan ook niet afschrikken door de uitgebreidheid van de app: ga lekker cherry picken en pik precies die dingen eruit die jou helpen. Doe je dat, dan is de WW-app een waardevolle toevoeging aan het bewustwordingsproces van je eigen gezondheid. En dat is belangrijk, want de uitroep safety first kennen we allemaal, maar health first is minstens zo belangrijk!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Pearl handspiegel
#DrTechGirl: hoe spot je een catfish?

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten