Nostalgisch als ik ben, blader ik met liefde terug in oude fotoboeken. God, wat was ik toch schattig als baby. En och, waarom was ik eigenlijk zo onzeker over mijn lichaam in de puberteit? Hoe leuk ik die fotoalbums ook vind… ik heb het fotoplakken nooit overgenomen van mijn moeder. Tot ik deze Review CEWE fotoboek app schreef!

The struggle

Het digitale tijdperk heeft veel goeds gebracht, zoals het razendsnel kunnen fotograferen met je smartphone. Alleen die foto’s van je smartphone naar de pc zetten, dat blijft een crime. Toch leek dat lange tijd de enige manier om een fotoboek digitaal in elkaar te zetten. De conclusie is… ik heb het nooit gedaan, wat misschien ook wel zonde is. Stiekem was ik daarom heel erg blij toen CEWE bekend maakte een fotoalbum app voor Android (en iOS) te hebben ontwikkeld. Hoppa, zo snel mogelijk maakte ik deze review CEWE fotoboek app.

Wat houdt het in?

Via de CEWE fotoboek app kun je een klein fotoboek laten maken met 22 foto’s daarin. “Kill your darlings”, zeggen ze wel eens in de schrijverswereld, en dat geldt precies zo voor dit DIY-album. Wees selectief op de kiekjes die je echt wilt afdrukken. Voor net geen 15 euro krijg je een boekje terug ter grootte van 15 x 15 centimeters.

Hoe werkt het?

1) Zorg dat je de CEWE app op je telefoon hebt staan.
2) Maak een persoonlijk account aan met jouw naam en e-mailadres.
3) Open de app en klik op ‘Maak fotoboek’.
4) Selecteer 22 foto’s en zet ze in de juiste volgorde, draai ze of snij de juiste formaten uit.
5) Zet een persoonlijke tekst op de hardcover omslag en/of eerste pagina
6) Druk op bestellen: vul de adresgegevens en betaalinformatie in
7) In theorie ontvang je binnen 4 tot 5 werkdagen jouw CEWE Fotoboek Pure (bij mij was dat 7 dagen)

CEWE fotoboek bestelproces

Mijn ervaring

Laat ik vooropstellen dat ik nog steeds hartstikke blij ben dat deze app nu beschikbaar is voor leuke fotoalbums. Een positieve ervaring dus. Ga er wel even goed voor zitten om 1. kritisch te selecteren en 2. de bewerkingsopties binnen de app te leren. Vooral het draaien en croppen van de afbeeldingen vergt wat oefening. Dit is een precisiewerkje, want al snel draai je net iets te snel of pak je de verkeerde selectie.

Het boekje op zich en de kwaliteit van de foto’s zijn beter dan ik had verwacht. Zeker als je kijkt naar de prijs van nog geen 15 euro vind ik dat CEWE een heel schappelijke deal voorstelt. Van sommige foto’s had ik een slechte uitwerking verwacht, maar die komen toch verrassend goed naar voren. Het zal iets met ‘upscaling’ te maken hebben. Let wel goed op dat je geen wazige afbeeldingen uploadt of bijzonder korrelige – het blijft een tool, geen toverfee 😉

Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar aanleiding van deze Review CEWE fotoboek app? Laat het me weten in de comments! Ik mag 5 kortingscodes weggeven waarmee je jouw eigen fotoboekje gratis kunt maken. Zolang de voorraad strekt, en op basis van chronologische volgorde.

Review CEWE fotoboek met je smartphone maken
Toegevoegde waarde8
Bewerkingsmogelijkheden5.5
Bestelproces7.5
Leveringstijd7
Prijs9
Kwaliteit boekje9
7.7Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.